Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam!
Jak wygląda ochrona kupującego jako firmy? Mam pierwszy raz sytację, że sprzedawca nie wysyła zakupionego przedmiotu. Po czterech dniach nie ma żadnych informacji posprzedażowych - coś do czego się przyzwyczaiłem, bo było naturalne, zykle tego samego lub kolejnego dnia, przychodzi informacja o rozpoczęciu realizacji zakupu. Teraz mam sytuację, że po 4 dniach jest totalna cisza. Otworzyłem dyskusję i jedyne co to otrzymałem informację, że to wina magazynu i mam dalej czekać. Ale status przesyłki jest taki sam - opłacona i opóźniona, nawet nie w realizacji.
Niestety nie sprawdziłem komentarzy przed zakupem i trafiłem na najpewniej nieuczciwą firmę, która sprzedaje coś czego nie ma. Z czego ja jako firma nie mam prawa wycofać się z zakupu, gdyż kupuję dyski HDD do swojej działalności.
Jak w takiej sytuacji wygląda ochrona?
Czy jej nie ma i dotyczy tylko osób cywilnych?
Czy jeśli zostanę oszukany to zostyaje mi zgłoszenie się na Policję (kradzież), czy Allegro ma możliwość zareagowania?
Być może jestem przewrażliwiony, ale wolę podpytać. Może sprzedawca kiedyś coś wyśle jak dotrze kontener z Chin, w sumie nie wiadomo co oni tam robią 😞
@TomHealey kontynuuj dyskusje
@TomHealey jaki jest czas na wysyłkę przedmiotu?