anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Odmowa przyjęcia reklamacji przez sprzedajacego a allegro protect

Azja-Azja
#7 Wielbiciel

Czy mam prawo nadal rościć prawo do zwrotu od sprzedawcy za wadliwy towar w sytuacji gdy Allegro Protect zgadza się z moją reklamacją i wypłaciło mi część z sumy jaką zapłaciłam za wadliwy towar. 

Moje straty związane z zakupem wadliwych paneli podłogowych, które reklamuje to tylko część kwoty (30%) i strat  jakie poniosłem w związku z montażem- jest to cały zestaw dodatkowych mat, paneli pod panele by wszystko było wykonane z wymaganiami pomieszczenia i sztuką montażu paneli winylowych. 

Sprzedawca uzasadnił zamknięcie mojej reklamacji tylko dlatego, ze dostałem częściowy zwrot z Protect Allegro. Odniosłem wrażenie, że jest to ich strategia na pozbycie się tematu. Temat się nie zakończył - kwestia uznania reklamacji, to osobny temat. Allegro Protect to ochrona kupujcych a nie uznanie reklamacji.

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

NipponShorty
#16 Inspirator

Trochę warto byłoby to ustawić po kolei :
1. Zgłaszałeś zwrot czy reklamacje? bo to 2 różne tematy
1. Jeśli to reklamacja czy sprzedawca odrzucił reklamację?

oznacz moderatorów

Azja-Azja
#7 Wielbiciel

jest to reklamacja, która została odrzucona przez sprzedawcę, który jest dużą firmą Bel-Pol

oznacz moderatorów

NipponShorty
#16 Inspirator

@Azja-Azja Skoro została odrzucona zostaje już dochodzić swoich praw na drodze sądowej.

"Czy mam prawo nadal rościć prawo do zwrotu od sprzedawcy za wadliwy towar w sytuacji gdy Allegro Protect zgadza się z moją reklamacją i wypłaciło mi część z sumy jaką zapłaciłam za wadliwy towar. "
Allegro nie jest stroną tutaj a wypłacili ci po prostu pewną kwotę byś nie miała negatywnych odczuć zakupowych na platformie. Tak jak Ty masz prawo zgłosić reklamację tak sprzedający ma prawo ją odrzucić. Dalej już pozostaję sąd.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Zacznij od początku 

1 czy sprzedawca jest firmą

2 co jest przyczyną wadliwości paneli

3 jakim cudem ekipa kładąca panele nie zauważyła wady że naciągnęła cię na koszty położenia tych paneli

oznacz moderatorów

Azja-Azja
#7 Wielbiciel

Spieszę z odpowiedzią:

jest to reklamacja, która została odrzucona przez sprzedawcę, który jest dużą firmą Bel-Pol - z nia konsultowałam zakup wszystkich potrzebnych rzeczy do realizacji położenia tych paneli. Panele mają wzór kafli, który okazał się źle nadrukowany w niektórych miejscach, nie można spasować paneli, bo wzór się rozjeżdża - nie są symetrycznie nadrukowane kafle - każdy panel ma mniej więcej taka samą wadę- wzór się rozciąga w połowie w nadruku. Co nie pozwala ułożyc wzoru kafli podłogowych. Dodatkowo po przejściu się kilka razy  po zamontowanej świerzo podłodze okazało się, że piórowpusty  się wyłamują. Faktycznie w porównaniu z innymi winylowymi panelami jakie zakupiliśmy po tych felernych ( droższych)  - inne montują się dużo łatwiej, są mocniejsze w swojej strukturze i bardziej elastyczne i wytrzymałe.

oznacz moderatorów

NipponShorty
#16 Inspirator

@Azja-Azja Jaka była argumentacja sprzedającego?

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Azja-Azja odpowiedzi udzielił na piśmie jakbyś wkleił sam tekst bez danych sprzedawcy bo za to bana możesz złapać

oznacz moderatorów