Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Proszę o podpowiedź, może ktoś miał podobną sytuację.
Odsyłałam telewizor 55 cali do sklepu kupiony na allegro, bo mi nie pasował. Nie było smarta, zamówiłam kuriera DPD i ubezpieczyłam przesyłkę. DPD zniszczyło telewizor (ubytki w kartonie, widać, że był nadepnięty, cały TV zniszczony). Złożyłam reklamację, która została odrzucona, bo zgodnie z regulaminem dpd nie można przesyłać TV większych niż 37 cali 😕 i teraz: na liście nadawczym mam napisane telewizor ale nie że 55 cali, bo bym miała podstawę, że przyjęli coś co nie powinni, ale na kartonie oryginalnym od TV jest napisane, że to TV 55 cali. Ktoś miał coś podobnego? może jest jakaś opcja? mogę złożyć odwołanie.
@fisternr1 produkt wyłączony z przewozu, nadałeś na własne ryzyko, jesteś w plecy 😞
Ty odpowiadasz za to co jest w paczce, karton nie musi być od tego telewizora, nadając zaznaczasz że zapoznałeś się z regulaminem ?
Było napisane: Upewnij się, czy zawartość Twojej przesyłki nie znajduje się na listach towarów zakazanych do przewozu
@fisternr1 upewniłeś się czy Ci się ,, nie chciało ,,?
,,bo bym miała podstawę, że przyjęli coś co nie powinni,, to tak nie działa ,biorą wszystko tylko produkty wyłączone wysyłasz na swoją odpowiedzialność.
Rozumiem
Ale nie było zaznaczania zapoznania się z regulaminem
@fisternr1 nie ma takiej możliwości przy tworzeniu konta lub wysyłce zawsze musisz zaakceptować regulamin 😉
poszukaj podobnego wątku na tym forum
sprzedawca wywalczył odszkodowanie
hola , hola - @fisternr1 odsyłałaś tv jako konsument czy firma?
konsument ma pewne prawa np: klauzule informacyjne ustawy konsumenckiej
od kiedy kurier może niszczyć bezkarnie towar?
polecam instytucje - rzecznik praw konsumenta, inspekcja handlowa i itp
Jestem konsumentem, nie firmą.
Szukałam podobnego wątku, ale nie znalazłam.
Ehh ;(
DPD potrafi zniszczyć nawet felgi stalowe i zagubić paczkę o wartości 2200 zł. Norma.
Reklamacje odrzucają prawie zawsze. Z automatu. Po 30 dniach.
Składaj odwołanie. Wiele godzin szukania paragrafów w sieci.
Wysyłka bomby atomowej kurierem także jest zakazana, ale gdyby wybiła pół Warszawy to DPD by odpowiadało.