anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Odrzucona reakcja

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:102517975
#7 Wielbiciel

Mam sytuację z odrzuceniem reklamacji. Zakupiliśmy w prezencie parownice. Otworzona później niż 14 dni. Żelazko całe porysowane. Reklamacja odrzucona z powodu tego że minęło 14 dni. Ale 14 dni to na odstęp od umowy. W reklamacji nawet jest taki punkt jak uszkodzony towar i to oznacza że można go wymienić albo zwrócić. W dodatek ja przeczytałam komentarze kupujących i ludzie pisali o sprzedaży używanych rzeczy u tego sprzedającego. Mi się wydaje że nasza parownica z ekspozycji, ale tego nie zaznaczono przy zakupie. Co ja mogę zrobić w tej sytuacji? 

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2
N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Client:102517975 Masz 14 dni na zwrot towaru jako odstąpienie od umowy. Jeśli chodzi o reklamację masz 2 lata na złożenie jej, a sprzedawca w ciągu 14 dni od zgłoszenia reklamacji musi ją rozpatrzyć. 

Widzę, że założyłaś dyskusję ze sprzedawcą w tej sprawie- bardzo dobrze 🙂 Poczekaj teraz na wiadomość od niego. Możesz również umieścić w dyskusji informację, że chcesz reklamować towar w związku z niezgodnością towaru z umową i określić swoje żądanie reklamacyjne. 

Nicol
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów
Client:102517975
#7 Wielbiciel
  • Dziękuję! Mam nadzieję że się uda. Głupio mi jest bo to był prezent🥹
oznacz moderatorów