Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Sprzedający nie uznał mojego zwrotu twierdząc że produkt był używany( choć nie był, był tylko dotykany no bo jakoś musiałam go obejrzeć przecież ) i odesłał mi go jeszcze za nim mnie o tym poinformował. Co powinnam zrobić w takiej sytuacji?
@Client:45591136 Założyć dyskusję, ponieważ jeżeli towar podlega zwrotowi to sprzedajacy nie może odmówić przyjęcia zwrotu, może pomniejszyć środki zwrotu o tyle o ile zmniejszyła się wartość towaru, : https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa
Można sprawdzić produkt w takim samym stopniu jak w sklepie stacjonarnym, jeśli to były np. akcesoria erotyczne lub inne produkty, które ze względów sanitarnych bądź higienicznych nie można zwrócić po otwarciu i wyłączenie takie było zawarte w zakładce zwroty danej oferty, to jak najbardziej mogły odmówić zwrotu, a że na własny koszt odesłał to tylko pochwalić go za to.
Daj link do oferty, sprawdzimy
Nie było takiej informacji był możliwy zwrot przez 14 dni ja odesłałam laktator na drugi dzień
To otwórz dyskusję i domagaj się zwrotu zgodnie z zawartą umową.
Jesli to byla maskotka to mozesz, a jesli tampon to nie mozesz
Był to laktator i chodzi o jego silikonowa część na której zostało włókienko od ściereczki przez którą go dotykałam żeby nie zostawić odcisków palców o ironio
Jak wspomniałem wcześniej, jeśli w ofercie ma zaznaczone ograniczenie, to nie masz prawa do zwrotu z chwilą otwarcia produktu
Ja tam nie widzę żadnej informacji więc wydane mi się że mam prawo go odesłać
@Client:45591136 Zakładaj dyskusje jak chcesz otrzymać środki.
@Client:45591136 W ofercie nie ma informacji o ograniczeniu prawa do zwrotu więc sprzedający nie może odmówić. Co i innego gdyby taka informacja była - wtedy jak najbardziej może.
Swoją drogą - chciałabyś kupić taki „macany” laktator?
Przed użyciem i tak należy te części wysterylizować a jak miałam go obejrzeć bez dotykania!?
Ja się tylko z ciekawości pytam czy chciałabyś kupić taki „macany” laktator.
Laktator powinien być wyłączone ze zwrotów ze względów higienicznych.
@drekenzes Powinien, ale nie został wyłączony ze zwrotów u tego sprzedawcy.
Więc zwrot musi przyjąć, nie ma słowa o ograniczeniu zwrotów - a ten produkt powinien być.
jakie ja przyjmuje zwroty to sobie nie wyobrażacie, np subwoofer za 500 zł wysłany w oryginalnym opakowaniu ze styropianowymi profilami w środku kobita odesłała po tygodniu w zwykłym kartonie bez żadnych zabezpieczeń, rezultat byl oczywisty - wszystko luzem latało (20 kg wagi) ale ja cenię bardziej swój czas i nerwy, wpłatę zwróciłem a subwoofer kiedyś sobie poskładam i będę miał na działkę ..
o poszarpanych foliach i brakach różnych drobiazgów z oryginalnego opakowania juz nie wspomnę traktuje to jako koszty działalności, doprowadzam takie przedmioty do ludzkiego wygladu i wystawiam na **piiip** bo na Allegro nie ma szans nic takiego wystawić jako nowe.
Ludzie ! jak coś kupicie to nie wyrzucajcie nic z oryginalnych opakowań bo towar ma być zwracany w stanie niezmienionym ! traficie na pryncypialnego sprzedawcę to zamiast pieniedzy odeśle wam sponiewierany przez was przedmiot !
@Client:45591136
1 jest to produkt higieniczny więc powinien mieć ograniczone prawo do zwrotu ale sprzedawca nie wyłączył więc możesz zwrócić
2 sprzedawca powinien ci potrącić zwrot za rozpieczętowanie bo pewnie musi teraz to wysterylizować i zapakować próżniowo jakieś ok 20% max
3 w dyskusji powołaj się na powyższe i nich przyjmie zwrot i odzyskasz część kasy