anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Odstąpiłem od umowy zanim przesyłka do mnie dotarła, czy mam coś jeszcze zrobić?

Client:102207738
#7 Wielbiciel#

Hej, pierwszy raz zwracam coś na allegro, zwórciłem produkt, który jeszcze nie został wysłany, ponieważ zależy mi na czasie (chciałbym podarować to w prezencie na świeta), w Moich zakupach, mam że produkt został zwrócony, i czeka odesłanie produktu, mimo że go nawet nie mam. Czy to z czasem się zmieni, czy coś powinienem zrobić?

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

LEW433
#21 Demiurg#

Jak nie został wysłany a ty zrobiłeś zwrot to teraz sprzedajacy zwróci Ci środki, ma wg prawa na to 14dni max.

oznacz moderatorów

Client:102207738
#7 Wielbiciel#

czyli mam się nie przejmować tym "odeślij do:" i grzecznie czekać?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Tak, jakby minął czas i sprzedajacy nie zwrócił to wówczas należy podjąć działania ale do tego czasu nie ma co się denerwować, rzadko nie zwracają ale po reakcji Allegro i tak zwrócą. Dostaniesz maila od Allegro jak zwróci.

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

zgłoszenie zwrotu na allegro - jest zgłoszeniem zwrotu, a nie odstąpieniem od umowy

więc sprzedawca ma pełne prawo wysłać towar, a ty musisz go zgodnie z deklaracją odesłać

@Client:102207738 dlaczego mailowo nie odstąpiłeś od umowy ?

zrób to przed wysyłką przedmiotu - sprzedawca będzie wdzięczny, że nie narażasz go na zbędne opłaty i marnowanie czasu

oznacz moderatorów

bajcia
#11 Animator#

Kupiłem produkt, który miał dotrzeć 19-tego - 25. Teraz pojawił się komunikat, że przesyłka zmieniła status z "w drodze " na oczekuje na nadanie i komunikat :

Dokonałem więc zwrotu z powodu :nie dotarł na czas. Czy sprzedawca w tej sytuacji musi mi zwrócić pieniądze w ciągu 14-stu dni, czy będzie usiłował wysłać przesyłkę, która dojdzie nie wiadomo kiedy ?

bajcia_0-1697280792300.png

Przesyłka opóźniona
Przewidujemy dostawę u Ciebie później niż czw. 19 paź. - śr. 25 paź. Sprawdź pełną historię przesyłki.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@bajcia najlepiej, abyś napisał w tej sprawie do sprzedającego i upewnił się, że nie nada przesyłki. Skoro odstąpiłeś od umowy to sprzedający powinien zwrócić Ci wpłatę, bez względu na to czy nadal przesyłkę, czy nie. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

bajcia
#11 Animator#

Napisałem, że skoro od tygodnia przesyłka ma status ( od 6-tego) w oczekiwaniu na nadanie, to proszę o zwrot pieniędzy i nie wysyłanie.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Ma 14dni na zwrot środków od chwili odstąpienia od umowy zakupu, minął ten czas otwórz dyskusję, zaraz zwróci: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa

oznacz moderatorów