anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Odstąpienie od umowy a przesyłka w drodze.

MAMY ROZWIĄZANIE!
sebastiangottman
#7 Wielbiciel#

Chcę odstąpić od umowy, towar jest jeszcze w drodze. Poinformowałem sprzedawcę o tym fakcie. Czy mam odbierać przesyłkę i ją ponownie nadawać czy wystarczy odmówić przyjęcia?

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8
kostas11
#21 Demiurg#

@sebastiangottman jaki przewoźnik ? i czy smart ? pamiętaj że darmowy zwrot jest w momencie wygenerowania kodu, jak tego nie zrobisz pokrywasz koszt powrotu paczki 😞 

________
Κώστας
oznacz moderatorów
sebastiangottman
#7 Wielbiciel#

Smart, wygenerowalem etykietę ale musiałbym udać się do punktu nadania a tak łatwiej mi dmówić przyjęcia kurierowi

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@sebastiangottman to że wygenerowałeś nic nie zmienia 😞 napisz jaki przewoźnik ???

________
Κώστας
oznacz moderatorów
medalik_2009
#17 Koryfeusz#

@sebastiangottman jeśli nie odbierzesz paczki, to zgodnie z tym cennikiem opłat dodatkowych - https://allegro.pl/regulamin/zalacznik/4#czesc-v-koszty-dostawy-i-uslug-dodatkowych, sprzedawca ma pełne prawo potrącić koszty odesłania towaru w kwocie 12,99 zł. Bo podejrzewam, że mowa o kurierze DPD, tak?

oznacz moderatorów
sebastiangottman
#7 Wielbiciel#

Miała być nadana DPD że Smartem. Sprzedawca posłał jakimś Ambra express. Prawie tydzień to jest w drodze i jeszcze nie dotarło poinformowałem o rezygnacji w dniu dzisiejszym i stąd moje pytanie. Jeśli ma mnie obciążyć to odbiorę i od razu zawiozę do DPD bo mam tam zwrot bezpłatny, tyle co koszty paliwa.

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@sebastiangottman jeśli nie odbierzesz to poniesiesz koszt powrotu paczki 😞 więc zgodnie z regulaminem smart żeby zwrot był za darmo trzeba odebrać i odesłać z etykietą generowaną przez zakładkę zwrot 🙂 w momencie odmowy odbioru darmowy zwrot smart nie działa 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów
sebastiangottman
#7 Wielbiciel#

Super dzięki za pomoc.

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Nie musisz ponosić kosztów odesłania ponieważ zwrot w Smarcie jest darmowy i także przez paczkomat, ale możesz odebrać i odesłać. 😁

oznacz moderatorów