Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Odstąpić od umowy na podstawie ustawy konsumenckiej nie możesz, ale jak najbardziej możesz w ramach reklamacji z rękojmi domagać się wymiany towaru na zgodny z opisem lub zwrotu wszystkich kosztów. Nie kończ Dyskusji, proś tam o pomoc Allegro po każdej odmowie uznania reklamacji przez sprzedawcę. Towaru na razie nie odsyłaj, bo sprzedawca najprawdopodobniej go nie odbierze i poniesiesz dodatkowe koszty, chyba że w Dyskusji zgodzi się na odesłanie. Jeżeli Dyskusja nie przyniesie rozwiązania problemu, wypełnij wniosek o rekompensatę z POK. Samo wysłanie wniosku już stawia sprzedawcę na baczność, ponieważ w razie wypłaty rekompensaty, Allegro może żądać od niego zwrotu kosztów pod groźbą blokady konta.
https://allegro.pl/program-ochrony-kupujacych/wybor-zamowienia
Czyli odesłanie towaru w ciągu 14 dni od odebrania w tym wypadku nie obowiązuje?
Nie obowiązuje, to nie może być zwrot konsumencki w ciągu 14 dni. Poczekaj na rozwój wydarzeń w Dyskusji. Jeśli uznasz, że ze sprzedawcą nie da się porozumieć, reklamacja nie zostanie uznana, zostaw Dyskusję i wypełnij wniosek do POK.
Dziękuję bardzo za pomoc.
Tatiana6116 jeśli dyskusja nie przyniesie zamierzonego efektu odeślij towar i złóż wniosek w POK . Zalącz potwierdzenie zwrotu produktu . Dla sprzedawcy skończy się to blokadą konta , a Ty odzyskasz wszyskie poniesione koszty .
@Tatiana6116 Nie ważne że minie 14 dni bo wniosek już złożyłaś i liczy się od tamtego czasu, Możesz po 14-tu dniach złożyć wniosek do POK.
https://dlakupujacych.allegro.pl/bezpieczenstwo/program-ochrony-kupujacych/warunki-skorzystania
Nie składałam żadnego wniosku.Otworzyłam dyskusję i tam wszystko przedstawiłam,chodzi o to czy powinnam wypełnić jeszcze jakiś wniosek?Z góry sorry za głupie pytania,ale nigdy nie miałam żadnych problemów na allegro i jestem zielona.
Wniosek o rekompensatę z POK, link masz wyżej, ale to dopiero wtedy, gdy Dyskusja nie przyniesie rozwiązania problemu.
Tak tak.Czyli na rozwiązanie sprawy sprzedawca ma 14 dni od momentu rozpoczęcia dyskusji tak?