anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ograniczone prawo zwrotu - mysz komputerowa

kaskak91
#8 Zapaleniec

Witam, kupiłam myszkę https://allegro.pl/oferta/myszka-bezprzewodowa-gamingowa-pionowa-do-laptopa-myszka-podswietlana-rgb-... i okazała się jednak za ciężka dla mnie. Dopiero przy chęci zwrotu zauważyłam, że jest ograniczone prawo zwrotu: 

"Produkt z ograniczonym prawem odstąpienia od umowy
Nie możesz odstąpić od umowy, jeśli w sposób nieodwracalny, trwały zmieszasz lub połączysz tę rzecz z inną, np. wlejesz olej samochodowy do pojazdu albo wymieszasz dwuskładnikową farbę. "

Myszka była w zafoliowanym pudełku. Czy w takim wypadku mogę ją normalnie zwrócić czy sprzedawca ma prawo odmówić zwrotu pieniędzy? 
oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

br.
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Możesz zgłosić zwrot i zwrócić, oczywiście jeśli zgodnie z tym co napisano nie zalejesz myszy niewłaściwym olejem albo farbą.

Te uniwersalne komunikaty wymyślone prze speców Allegro  nawet śmieszne już nie są.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@br. treść ograniczenia mo,ze również dotyczyć produktu zapieczętowanego przez producenta  , a to miało miejsce jak przyznał sam autor wątku .

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@kaskak91 Jeśli towar jest w idealnym stanie i nie był użytkowany, byłabym spokojna 😉 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

kaskak91
#8 Zapaleniec

Skontaktowałam się jeszcze ze sprzedającym, w razie problemów wrócę tutaj po poradę.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kaskak91 Nie poinformowanie konsumenta o przysługującym mu prawie do odstąpienia od umowy skutkuje tym, że termin na złożenie takiego oświadczenia wydłuża się z 14 dni do 12 miesięcy a sprzedający traci prawo do jakiegokolwiek pomniejszenia zwracanej kwoty. 

oznacz moderatorów