anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Opóźnione przesyłki konflikt z InPost

fryga30
#1 Nowicjusz

Od jakiegoś czasu zauważyłem, że Allegro coraz częściej przekierowuje przesyłki InPost do innych paczkomatów lub punktów odbioru. Co prawda informują o tym, ale w praktyce kończy się to opóźnieniami i zamieszaniem. Przesyłka potrafi utknąć na kilka dni, zanim trafi do nowego miejsca. Czy tylko ja mam wrażenie, że system coraz gorzej działa? A konflikt Allegro z InPost nikomu na dobre nie wychodzi. 

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@fryga30 Przykro mi, ale nie widzę tutaj związku. Nie mamy masowych zgłoszeń o problemach z dostawami Inpost 😉 

Przekierowania się zdarzają u każdego przewoźnika. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@N_Nitka28 autorowi raczej chodzi o to że podczas zakupu wciskacie - przekierowanie na Allegro Delivery 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@kostas11 A ja myślę, że jednak chodzi o przekierowania Inpost 😉 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

pecela
#19 Nestor ⭐

@fryga30 

Jak brakuje miejsca w paczkomacie, to Inpost może przekierować przesyłkę do innego paczkomatu (paczkomat jest zawsze Inpostu, bez żadnych wyjątków, to nazwa własna).

A co do opóźnienia to w usłudze Paczkomaty Inpost przewidywany termin doręczenia to 2 dni robocze, a gwarantowany do 7 dni roboczych. Natomiast w usłudze Allegro Paczkomaty Inpost, przewidywany termin doręczenia, to następny dzień roboczy i nie ma terminu gwarantowanego (ewentualnie gwarancji może udzielić nadawca, na własne ryzyko i koszt).

Ważne. Paczkomaty Inpost i Allegro Paczkomaty Inpost, to dwie różne usługi, choć obie realizuje Inpost. 

oznacz moderatorów