anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Opinia o sprzedającym

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:77490156
#8 Zapaleniec#

Mam taki problem.

Wystawiłam negatywną opinie sprzedającemu ze względu na to ze nie mogłam upomnieć się o fakturę. 
Sprzedajacy zarzekał się że nie dostał żadnej informacji ze faktura ma być. Wysłałam im screena rozmowy z nimi i tego ze dane do faktury zostały wysłane. W nerwach napisałam tez ze mają taki bałagan że nie wiedza kto i co do nich pisze tylko interesują się klientem jak wystawia negatywną opinie.

Dostalam od nich informacje ze ja ich obraziłam i nie zostawią tego bez echa.

Czy to nie brzmi jak groźba? Czy oni faktycznie coś mogą z tym zrobić ? Czy to zwykła zagrywka żebym usunęła opinie ? 

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13
Client:104371448
#14 Krzewiciel#

Fakture zaznacza się podczas kupowania przedmiotu.

Przeczytaj regulamin Allegro w tym zakresie. Nie jestem pewny czy firma ma obowiazek honorowania danych z @.

A szukac odpowiednich zapisow mi sie nie chce.

oznacz moderatorów
#8 Zapaleniec#

Po prostu zapomniałam zaznaczyć. Co nie zmienia faktu ze napisalam do nich od razu. Wiem ze mogą wystawić fakturę jeśli nie nabili paragonu tym bardziej ze paczke wysłali dopiero 2 dni później od mojej wiadomości.

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Za komentarz nic Ci nie zrobią, oczywiście że jak dostali wiadomość przed wysyłką mogli ją dodać, żaden problem.

oznacz moderatorów
#8 Zapaleniec#

W tym właśnie rzecz.. 

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

@Client:77490156 Ustawodawca w tej mierze nakłada na przedsiębiorcę obowiązek SKUTECZNEGO  poinformowania sprzedawcy o konieczności wystawienia dokumentu innego niż paragon PRZED DOKONANIEM ZAKUPU w tym wypadku w formularzu dostawy . Zgodnie z regulaminem allegro sprzedawca na reakcję na wiadomość e-mail od klienta ma 24H , w tym czasie paczka mogła być już nadana..... teraz sedno , wysyłając wiadomość e-mail zrobiłeś to nieskutecznie , istniej coś takiego jak kontakt telefoniczny .

oznacz moderatorów
#8 Zapaleniec#

Paczka została zamówiona 27.11 (niedziela) i tego samego dnia poinformowałam o fakturze.

Paczka od nich została wysłała w dniu 30.11 także mogli przeczytać informacje i dodać fakturę do przesyłki. Jednak tego nie zrobili. 

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

@Client:77490156 tak , zgodnie z zaleceniem allegro powinni , niemniej Twoje działanie okazało się NIESKUTECZNE .

oznacz moderatorów
Client:96810784
#13 Ambasador#

Nie mają takiego obowiązku. Wiążące są dane z formularza zakupowego. Pilnuj swoich interesów bo jak na razie to sama masz "bałagan i nie wiesz co do kogo piszesz"

oznacz moderatorów
#13 Ambasador#

@LEW433 czyżby? Autorka domaga się wystawienia FV do paragonu co jest niezgodne z prawem i jeszcze z tego powodu wystawia negatywa. Podżeganie do popełnienia przestępstwa- kojarzysz?

oznacz moderatorów
#13 Ambasador#

Próbujesz wyżyć się na sprzedającym za to, że sama nie potrafisz złożyć poprawnie zamówienia? Bardzo dobrze, że sprzedający w końcu z tym walczą.

oznacz moderatorów
#8 Zapaleniec#

Naucz się czytać ze zrozumieniem.

chcialam Fv do zamówienia nie do paragonu. 
paragon wystawiony był 29.11 a 27.11 wysyłałam wiadomość o Fv.

Skoro sprzedający ma 24h na odpisanie to jednak chyba mają bałagan skoro nawet nie odpisali w ciągu tych 24h

zamykam tą dyskusje bo najwidoczniej jesteś jednym z tych wielkich sprzedających co robi ludziom pod górkę.

opinie wystawiałam negatywna ze względu na brak zainteresowania się klientem przez sprzedającego skoro ma te 24h a kontaktu nie było 🙂 

oznacz moderatorów
Client:104371448
#14 Krzewiciel#

Takie życie.

Zwróć towar i kup ponownie z FV.
I tyle.
Albo aż tyle 😄

oznacz moderatorów
starling_shop
#14 Krzewiciel#

@Client:77490156 wiążący jest formularz zakupowy w którym nie zaznaczyłaś chęci otrzymania FV (czyli w domyśle- wykazałaś chęć otrzymania paragonu). Pod górkę robisz sama sobie i sprzedawcy przy okazji- mogłaś anulować zamówienie i złożyć je poprawnie.

oznacz moderatorów