Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy na Allegro można gdzieś zgłaszać, że sprzedający podał nieprawdziwy opis przedmiotu? Przykładowo zakupiłam sweter, gdzie w parametrach jako materiał dominujący wpisana była wełna, w opisie sprzedawca podał skład: 70% wełny i 30% akrylu, a w rzeczywistości na metce zakupionego swetra jest dokładnie na odwrót.
Sweter zwrócę, ale pewnie opis pozostanie bez zmian i inni kupujący będą się na to nabierać. Niestety tego typu aukcji jest coraz więcej i nie piszę tutaj o sprzedawcach z Chin
Tak, możesz zgłaszać. Na dole masz" Zgłoś naruszenie zasad".
Pod aukcją są odnośniki:
Zgłoś ofertę błędnie powiązaną z produktem i Zgłoś naruszenie zasad
Który powinnam wybrać?
@Edycja:
Hmm, po kliknięciu w Zgłoś naruszenie zasad można wybrać z listy powód zgłoszenia, ale nie ma tam nic na temat błędnego opisu. Natomiast nie sądzę, aby był to inny przedmiot, bo wygląda jak na zdjęciu
@betmary sugeruje aby najpierw po prostu napisać do sprzedającego. Jeśli piszesz że na metce jest dokładnie odwrotnie mogło dojść po prostu do zwykłej pomyłki.
Nie sądzę że doszło do pomyłki, ale napisałam już do sprzedającego. Jednak z doświadczenia wiem, że sprzedający nigdy nie zmieniają opisu po tym, jak się im wytknie błędy. Dlatego pytam, w jaki sposób to zgłosić, jeśli sprzedający nic nie zmieni
To co w końcu z tym zgłaszaniem? Czy faktycznie błędny opis to naruszenie zasad, skoro nie ma takiej opcji na rozwijanej liście powodów?
@betmary zgłoś to proszę przez przycisk "zgłoś naruszenie zasad" wybierz "zgłoś naruszenie dotyczące opisu oferty", "inny powód" i opisz proszę swoją sytuację, byłoby super gdybyś dodała zdjęcie o=metki otrzymanego produktu.