Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry zostałam oszukana ponieważ zamówiłam przedmiot na allegro lokalnie wpłaciłam 600 zł blikiem ale niestety zorientowałam się jak zobaczyłam w historii allegro że nie mam tego zakupu. Zgłosiłam reklamację do banku. Czy bank ma jakieś procedury i czy są szanse na odzyskanie ? Nie mogę uwierzyć że dałam się tak zrobić pierwszy raz. Wżyciu.
@sylwia1994w bank już nic nie zrobi, bo blik, to idealne narzędzie dla oszustów, jest jak trytytka, tego się nie da cofnąć, pozostaje Ci jedynie wizyta na policji
@KOGIEL_T trytytkę łatwo cofniesz, wystarczy nożyk, lub smukły wkrętak płaski aby podnieść "ząbek" 🙂
@Crow_Empire wiem, wiem, to była taka przenośnia😉
Niestety ale szansa na odzyskanie pieniędzy jest bliska zeru 😐
Transakcje BLIK-iem są nieodwoływalne. A co do reklamacji, to na 99% zostanie ona odrzucona. Bank nie odpowiada za to, że zatwierdza się transakcję bez sprawdzania (w komunikacje z prośbą o potwierdzenie transakcji BLIK podany był prawdziwy typ i odbiorca, co zwalnia bank z odpowiedzialności).
Niestety pozostaje zgłosić sprawę na policję i pogodzić się ze stratą pieniędzy.
A na przyszłość, trzeba czytać, co się zatwierdza. Tym razem była to płatność blik lub wypłata gotówki (można to sprawdzić w historii), a następnym może być zaciągnięcie kredytu na kilkanaście czy nawet kilkadziesiąt tysięcy złotych.
Nie kupiłaś na Allegro lokalnie, jeśli w historii nie ma tego zakupu.