anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak odzyskać pieniądze

las_1985-d1
#7 Wielbiciel#

7 miesięcy temu kupiłem telefon za gotówkę od chłopa przez Allegro lokalnie i wczoraj 10 czerwca zablokowali mi sieć i dane komórkowe bo gościu nie opłaca rachunków czytam spłaty tych telefonów co ja mogę zrobić nie mogę rozpocząć dyskusji bo nie znajduje tego telefonu po 180 dniach

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

KOGIEL_T
#18 Luminarz#

@las_1985-d1  w sumie, to ciekawe dlaczego na Lokalnie można zgłosić problem tylko 180dni🤔

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@las_1985-d1 dyskusję na Allegro Lokalnie założysz przez dwa lata od zakupu. Jeżeli chodzi o zakup telefonu Motorola powinieneś mieć możliwość założenia dyskusji. Jeżeli nie masz tej możliwości tutaj, napisz do nas przez formularz. Doradca pomoże Ci z jej założeniem. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#18 Luminarz#

@Syrena_zT  to bardzo ciekawe,  co piszesz, ale u mnie również widnieje taki napis, czyżby to był kolejny potykacz dla tych co nie wiedzą jak inaczej można otworzyć dyskusję🤔

KOGIEL_T_0-1749663289111.png

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@KOGIEL_T dzięki za sygnał. Sprawdzę to i napiszę tu później co ustaliłam 😉 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@las_1985-d1   A ja tak mam pytanie przy okazji:  skąd wiesz że sprzedający jest chłopem?  Napisał ci że pracuje w rolnictwie?

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#18 Luminarz#

@br.  Chłop – określenie mężczyzny z warstwy społecznej zamieszkującej tereny wiejskie.

to chyba jednak lepiej, że napisał chłop, a nie wieśniak😁

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@KOGIEL_T  Na wieśniaka to kupujący wyszedł...  pewnie tanio było.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg#

To nie średniowiecze, obecnie to rolnik. I większość się obrazi jak ich miastowe chłopem nazwą xD. Potem nie ma się co dziwić, ze miastowi wyzywają od chłopów, a rolnicy wyzywają od warzyw okopowych. W sumie nawet słusznie. Bo niestety jak się przyjrzeć młodym ludziom to Ci z terenów wiejskich są dużo lepiej wychowani. 

Obecnie to raczej funkcjonuje jako "

Chłop jako mężczyzna lub chłopiec

Najbardziej oczywiste znaczenie słowa „chłop” to mężczyzna lub chłopiec. Może być używane w odniesieniu do dorosłego mężczyzny lub chłopca w każdym wieku. Jest to szczególnie popularne w językach słowiańskich, gdzie słowo to jest uważane za bardziej miłe niż określenia „mężczyzna” lub „chłopiec”.

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów