Kupiłam nowy telefon. Otrzymałam przesyłkę i pudełko było już otwarte. W środku był nowy telefon z foliami. Odstąpiłam od umowy bez podania przyczyny. Poprostu córka kupiła inny. Telefon nawet nie był wyjęty z pudełka ani nie włączony. Odesłałam. Po czym zadzwonił do mnie Sprzedający że on zwróci mi 70 % wartości i żeby otworzyć dyskusję to od Allegro dostanę brakujące 30%.Tak zrobiłam. Niestety Allegro się wypięło i zakończyło dyskusję. Co w takiej sytuacji? Nikt nie odpowiada na moje odwołanie.
Teraz już nic nie zrobisz - jeśli kupujesz towar nowy, fabrycznie zapakowany a otrzymujesz otwarte opakowanie to należy złożyć reklamację a nie odstąpienie od umowy.
@Pixi4 rozumiem Twoje niezadowolenie, ale jako serwis nie jesteśmy stroną umowy sprzedaży i nie mamy prawnych możliwości nakazania sprzedającemu wypłaty pełnej kwoty, jeśli powołuje się on na zmniejszenie wartości towaru. Sugestia sprzedawcy, że automatycznie dopłacimy różnicę w ramach naszego programu Allegro Ochrona Kupujących, była wprowadzeniem Cię w błąd. Jeśli chodzi natomiast o sam wniosek i Twoje odwołanie dotyczące naszej decyzji, poprosiłam już nasz zespół o odpowiedź na Twoje wiadomości, więc niebawem otrzymasz oficjalną wiadomość mailową.
Bardzo dziękuję za zainteresowanie moją sprawą.
@Pixi4 wracam do Ciebie z dobrymi informacjami - zaakceptowaliśmy Twój wniosek, więc otrzymasz od nas rekompensatę z program Allegro Ochrona Kupujących na pozostałą kwotę.
Jeszcze raz bardzo dziękuję
@_HolaOla_ przyzwyczailiście kupujących do wypłat nie ważne co i w jakim stanie odeślą 😞 nauczyliście sprzedawców że wypłacacie różnicę, więc nic innego nie zostaje ale potrącać bo i tak allegro wyrówna, wielu sprzedawców nawet się z tym nie kryje jak widzisz, a jak zmienicie teraz politykę będzie oburzenie że AOK nie działa i nie chroni a mi się należy 😄