Kupiłem produkt który był dostępny w dwóch wersjach (dla uproszczenia nazywajmy je A i B). Sprzedawca w swojej ofercie przedstawił produkt w wersji A natomiast wysłał mi produkt w wersji B. Jeśli na sprzedaż wystawiłby wersję B poprostu bym jej nie kupił. Zamówienie dotarło do mojego mieszkania tydzień temu lecz mnie w nim nie było i nie widziałem paczki. Po tygodniu gdy otworzyłem paczkę i zauważyłem że produkt nie zgadza się z opisem chciałem zamówić wersję A produktu od innego sprzedawcy lecz produkt jest w tym momencie aż o 100% droższy niż wcześniej dlatego nie chce zwrotu pieniędzy za zakupiony produkty tylko chciałbym żeby sprzedawca dostarczył mi odpowidni produkt zgodny z opisem. W jaki sposób mogę to wyegzekwować i czy support allegro mi z tym pomoże?
Zacznij od dialogu ze sprzedawcą ,może załatwicie sprawę bez pomocy portalu.
Oczywiście to jest 1 rzecz jaką zrobiłem i czekam na odpowiedź.
Ale co jeśli sprzedawca np. nie będzie miał w magazynie produktu który wystawił na sprzedaż ale jest on dostępny w ofercie u innego sprzedawcy. Czy osoba która wysłała mi produkt niezgodny z opisem nie powinna w 1 kolejnośći o ile to możliwe wysłać mi produktu z oferty
Decyzja o sposobie realizacji reklamacji należy do sprzedającego. Może Ci wymienić towar na właściwy albo zwrócić pieniądze - decyzja należy do niego.
Złóż reklamację i określ swoje oczekiwania jako wymianę na właściwy towar.
Pamiętaj tylko, że decyzja o sposobie rozwiązania reklamacji leży całkowicie po stronie sprzedającego i to jest tylko i wyłącznie jego decyzja.
W takim wypadku może on towar wymienić na właściwy lub zwrócić pieniądze.
Zwrot pieniędzy wcale mnie nie satysfakcjonuje przez to że cena tego produktu w ostatnim czasie znacząco wzrosła. Jeśli sprzedawca oferowałby wersję B poprostu kupiłbym od innego jeszcze w starej cenie (przed znaczącą podwyżka)