Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć
Zakupiłem projektor. Dojechał, ale bez kabla zasilającego, bez oryginalnego kartonu oraz bez pilota.
Czy sprzedawca musi takie informacje zamieścić w opisie? Założyłem dyskusje i sprzedawca odpisał, że nigdzie nie napisał, że pilot i kabel są w zestawie.
Ma rację?
@LEW433 Jakbyś przed wpisem "włączył myślenie", a nie emocje to byś zajrzał do linku który podałem > https://allegro.pl/oferta/kabel-przewod-zasilajacy-do-komputera-monitora-1-5-13668876907 > 3,50 + 6,99 przesyłka > pisałem o koszcie kabla, nie o przesyłce > ale dla Ciebie to za trudne do ogarnięcia > to było spokojne wyjaśnienie jak można załatwić sprawę bez "więc prowadź dyskusję i tam masz pomoc Allegro"
@aryhil kurcze nie rozumiem. Kupiłeś za 1350 produkty o wartosci 2700 ( jak podaje sprzedający ja osobiście sie nie znam) i takie czepianie sie że nie ma kabla i pilota które pewnie łacznie można za 100zł kupic to troche średnie.
Kupowałeś od firmy - jeśli zobaczyleś brak kabla i pilota trzeba było odstąpić od umowy ( własnie po to taką możliwość dał ustawodawca) a potem pójść do sklepu i kupić nowe w promocji za 2500 z kablem pilotem i pudełkiem.
@aryhil jeżeli nie ma na zdjęciach i opisie czegoś to znaczy, że tego fizycznie nie ma! Możesz ewentualnie dopytać - dzisiaj jeden allegrowicz zadał mi pytanie dotyczące sprzedawanego przedmiotu i odpisałem, że nie ma w zestawie tego o co pytał (oczywiście na zdjęciach i w opisie tego nie było).
@"LEF" ty już daj panie spokój 😂
Brak kabla zasilającego jest absurdalny i tylko drugi cwaniak może bronić takiego zachowania.
Usunięcie przebiegu lampy ma zapewne ukryć fakt, że przebieg jest dużo większy niż podaje sprzedawca.
Kupiłem za 1350 PLN produkt, który w takich pieniądzach jest średnio co tydzień.
20min temu zaczął bardzo głośno pracować.
Użytkowany był krócej niż 30min co świadczy tylko o tym, że sprzedawca sprzedaję pudrowanego trupa z premedytacją.
Po co kupować starego trupa. Kupić nowego w sklepie z pudełkiem i akcesoriami oraz gwarancją na dwa lata.
@aryhil Brak kabla mógł być zwykłą pomyłką przy pakowaniu > Tylko ten się nie myli, co nic nie robi. > a teraz widzę, że wynajdujesz co jakiś czas nowe usterki > myślałeś, że kupujesz używany sprzęt za 1/2 ceny i dostaniesz nowy? > przecież zamiast płakać na forum AG możesz złożyć reklamację sprzedającemu i czekać na efekt
"Brak kabla zasilającego jest absurdalny i tylko drugi cwaniak może bronić takiego zachowania." > napisał ideał, który nigdy nie popełnił drobnego błędu🤣
Kto jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamień"
Obrońca znowu Ci się włączył
Brak kabla mógł być zwykłą pomyłką przy pakowaniu - jasno i wyraźnie napisałem , że sprzedawca umyślnie nie wysłal.
a teraz widzę, że wynajdujesz co jakiś czas nowe usterki - co jakiś czas?! Ja go nie posiadam od 2 miesięcy, tylko od 4h.
Widzę, że komuna wiecznie żywa i cwaniactwo ma się w normie.
Kupno używanego sprzętu, a kupno pudrowanego trupa to dwie różne rzeczy. Szczególnie jak sprzedawca kasuje np. dane o przebiegu lampy - co nigdy nie jest normą, chyba, że wymienia się na nową.
Faktycznie nie ma co ryzykować, bo może w przeciągu kilku dni wypłynąć więcej "czerwonych flag" - sprzęt do odesłania.
Dzięki Panowie za udział w dyskusji i pomoc.
Masz 14dni na zwrot nie pasuje odeślij zapomnij widziałeś że sprzęt regenerowany zreszta i tak masz 2 lata na reklamację czy padnie po 4h czy po 4 miesiącach więc nie wiem po co się spinać? 2 reklamacja tej samej usterki i odstąpisz od unowy kase zwróci albo sprzedawca albo allegro
@aryhil "jasno i wyraźnie napisałem , że sprzedawca umyślnie nie wysłal." > to teraz oprócz wyszukiwania usterek okazuje, że wiesz co sobie myślał sprzedający w momencie wysyłki😂
"Widzę, że komuna wiecznie żywa i cwaniactwo ma się w normie." > jak zwykle gdy brakuje rzeczowych argumentów to zaczyna ją się próby obrażania > tymczasem to Ty usiłujesz wwyciąć każdego, kto ma inne zdanie niż Ty, kto Ci się sprzeciwi > typowe komunistyczne podejście starego aparatczyka > "kto nie z Mieciem, tego zmieciem"
to teraz oprócz wyszukiwania usterek okazuje, że wiesz co sobie myślał sprzedający w momencie wysyłki - sprzedawca sam tak napisał. Umiesz czytać ze zrozumieniem?!
@aryhil Gdzie napisał, że celowo nie wysłał kabla?
Pierwszy mój wpis
"Założyłem dyskusje i sprzedawca odpisał, że nigdzie nie napisał, że pilot i kabel są w zestawie."
Długo dyskutował. Dopiero allegro napisało do niego (po przesłaniu zdjęcia, które ktoś tu zamieścił), że ma dosłać brakujące elementy.
Niestety z projektorem coś jest nie tak, bo pracuje bardzo głośno. Dziwny, metaliczny dźwięk. Odesłany zostanie.
Raz jeszcze dziękuję za rozmowę. Temat do zamknięcia
@aryhil Prowadź dyskusje, tu większość sprzedających chce Cie zniechęcić i odwieś od dyskusji i rezygnacji, więc moim zdaniem rób swoje.
@aryhil Ok. Masz prawo reklamować > tylko nie zmieniaj zeznań > wg Twojego wpisu sprzed 4 godz >
Napisałem do allegro i otrzymałem odpowiedź
"Sprawdziłem Pana sprawę i przykro mi ale w ofercie nie znajduje się informacja o tym, że w zestawie znajduje się karton, kabel i pilot. Widzę również, że zdjęcia poglądowe nie przedstawiają tych elementów więc rozumiem, że jest to dla Pana niekomfortowa sytuacja jednak Sprzedający nie jest zobowiązany do wysyłki tych elementów"
Teraz piszesz > Dopiero allegro napisało do niego (po przesłaniu zdjęcia, które ktoś tu zamieścił), że ma dosłać brakujące elementy.
Więc, która prawda jest najprawdziwsza?
Kolejny raz nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, albo umyślnie w sposób nieudolny za wszelką cenę chcesz udowodnić, że sprzedawca jest bogiem i ma rację.
Wkleje poniżej dwie wypowiedzi z allegro.
Jedno chat, drugie w dyskusji (po przesłaniu zdjęcia, gdzie widnieje co powinno być w zestawie)
Prosze już Ciebie o nieudzielanie się w dyskusji, bo nie chcesz pomóc, tylko oskarżasz innych i siejesz ferment. Nie mierz ludzi swoją miarą. Nie każdy jest kłamcą i naciągaczem.
@aryhil Przyjmij do wiadomości, że Twoich screenów nie widać > są niezatwierdzone przez moderację > także zanim zaczniesz na drugi raz coś pisać, to sprawdź czy masz jakąś podkładkę do tego co napisałeś > a później możesz dopiero się mądrzyć. Enjoy.
"Wielkie ego jest jak wielka tarcza osłaniająca wielka pustkę za nią"
Jesteś jedyną osobą które chce na siłę zabłysnąć.
https://zapodaj.net/plik-H89v1f7Ux0
https://zapodaj.net/plik-L9Eo2zMBpU
Nie Ty, do kogo pisałeś to? ale tylko zapytałem?🤔
@aryhil jedyne brednie to to co napisało allegro pt za połączenie z katalogiem odpowiada sprzedawca. Byłoby tak jakby ten sprzedawca miał jakikolwiek wpływ na zmodyfikowanie katalogu allegro wystawiając ofertę a nie ma na to pływu wcale. Jeden sprzedawca stworzy produkt, drugi powie allegro że to jest źle i allegro zmieni, potem allegro twierdzi że to zmienione źle jest dobrze i nie będą zmieniali. Na forum masz setki przykładów w rodzaju sprzedawca 20x zgłasza błąd w katalogu a allegro ma to w zadzie albo w tytule oferty z katalogu jest 10szt a w ofercie 1 szt np gąbek i cena jak za darmo potem wielki płacz że kupujący został oszukany i negatyw leci. Dlatego w opisie oferty są wszelkie informacje odnośnie oferty. Pomijając fakt że to samo allegro zajumało pracę sprzedawców tworząc katalog ich opisami i zdjęciami i większość chińczyków żeruje na tym podpinając pod oryginały podróbki.
Nie każdy jest kłamcą i naciągaczem. ale ty tak???/🤔