anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Otrzymałem zwrot wpłaty za zakupy z Allegro Zapłać Później, jak wypłacić pieniądze?

PIOZAG2000
#7 Wielbiciel#

Witam 

Odesłałem uszkodzony towar za który zapłaciłem allegro zapłać później i sprzedawca zwrócił mi pieniądze 101,99 zł jak mogę je odzyskać ? mój nick to    piozag2000    aukcja dotyczyła kupna  Udarowy Klucz Elektryczny do Kół AEG SD340 adapter aukcja nr 10176840888. Zakup spłaciłem 04.04.2021  natomiast sprzedający zwrócił mi kwotę 101,99 zł  27.04.2021 r. W jaki sposób odzyskać te pieniądze .

piotr

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

xyz96
#21 Demiurg#

@PIOZAG2000 Masz teraz nadpłatę z PayPo, o ile sprzedawca naprawdę zwrócił wpłatę. Jeśli ją zwrócił, powinieneś otrzymać powiadomienie mailowe o zwrocie wysłane przez Allegro. Aby odzyskać nadpłatę, napisz do Allegro tu; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=1c48fc89-9826-4ddf-94e3-42ebb81f0088

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@PIOZAG2000 domyślam się, że dziś otrzymałeś wiadomość od Allegro o zwrocie od Sprzedającego. Po zwrocie środków poprzez formularz, trafią one poprzez Przelewy24 do PayPo, które zweryfikuje czy uiściłeś już kwotę za zakup dla PayPo.
Jeśli kwota nie została uregulowana, zwrot pokryje Twoje zobowiązanie. Jeśli natomiast zdążyłeś spłacić już odroczoną płatność, po weryfikacji PayPo zwróci środki na rachunek, z którego otrzymali wpłatę od Ciebie, a jeśli nie będą go mieli to skontaktują się z Tobą i poproszą o rachunek do rozliczenia nadpłaty.

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów