anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Płatność anulowana

good_fella_
#7 Wielbiciel#

Czy jeżeli kupujący anulował płatność (wcześniej nie wpłacił pieniędzy tylko zaczął zakup) a oferta już jest zakończona to może on ją zakupić ponownie czy traktować to jako anulowane? Bo hipotetycznie ma przycisk kup ponownie ale jeśli oferta jest zamknięta to nie wiem czy może kupić przedmiot.

Screenshot_20230428_093749_Samsung Internet.jpg

Screenshot_20230428_093800_Samsung Internet.jpg

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

LEW433
#21 Demiurg#

Powinien nie móc kupić skoro nie ma już tej oferty, dziwne że może. Ale jak masz i opłaci to nic w tym złego, sprzedaj jak chcesz.

oznacz moderatorów

good_fella_
#7 Wielbiciel#

Znaczy, oferta jest zamknięta, a kupujący ma przycisk kup ponownie i teraz się zastanawiam czy może go użyć czy nie

oznacz moderatorów

good_fella_
#7 Wielbiciel#

Pojawił mu się jedynie przycisk ponów płatność i teraz jestem ciekaw czy jeżeli nie mam już tego przedmiotu/nie jest on też już w ofercie to czy on może ,,ponowić płatność" czy nie,

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@good_fella_ nie , ponownie nie kupi , ale może ponowić płatność jeśli transakcja nie została jeszcze systemowo anulowana .

oznacz moderatorów

good_fella_
#7 Wielbiciel#

A kiedy ona może być anulowana i skąd wiedzieć że jest anulowana

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@good_fella_ nie opłacona po 7 dniach ,, kup teraz ,, Lokalnie po 5-ciu  , dostaniesz stosowną wiadomość e-mail . Po 14 stu przelew tradycyjny , licytacja po 30stu 

Anulowanie będzie widoczne również tu -https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/zamowienia/?status=PROCESSING 

oznacz moderatorów

good_fella_
#7 Wielbiciel#

Ok dzięku to mam jeszcze ostatnie pytanie czyli jeżeli płatność została anulowana dzisiaj to zamówienie zostanie anulowane przez allegro 5 maja?

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@good_fella_ nie , po 7-30 dniach od zawarcia transakcji , próby płatności nie mają wpływu na liczony czas .

oznacz moderatorów

good_fella_
#7 Wielbiciel#

Czyli prawdopodobnie 4 maja wedle tego co miałem ustawione na allegro a miałem ustawiony najniższy możliwy czas

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@good_fella_ liczone jest 7 pełnych DÓB 😁 , B na końcu 😂 . Dzień transakcji + 7 dób i następnego dnia anulowanie .

Może być 14 jak klient wybrał przelew tradycyjny , a tego  nie zweryfikujesz .

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Ale jak chcesz to możesz wystawić od nowa, jakby opłacił po "długim" czasie to mu zwrocisz środki.

oznacz moderatorów