anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Płatność blikiem przekierowana na mediaexpert?

Jaroon
#7 Wielbiciel#

Dzisiaj finalizowałem transakcje zakupu na allegro. Wybrałem płatność blikiem, wyskoczyło okienko, wpisałem kod, potwierdziłem, ale transakcja nie powiodła się, dostałem email z Allegro. Powtórzyłem transakcję, drugim razem wszystko było ok. Po chwili otrzymałem info z banku, że zrealizowałem dwie transakcje Blikiem, pierwszą z Mediaexpert drugą a allegro. W Mediaexpert nic nie kupowałem. Kwoty obu są podobne, ale nie identyczne, około 100 zł. Złożyłem reklamacje w banku.

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

Client:44052296
#21 Demiurg#

@Jaroon zwykłe allegro czy lokalnie? Oby nie zakup z podesłanego linku 😱

oznacz moderatorów

Jaroon
#7 Wielbiciel#

Zwykłe allegro. Wybrałem płatność blikiem za pozycje z koszyka, wpisałem kod, potwierdziłem w aplikacji banku, ale przyszło info, że płatność nieudana. Drugim razem przeszła płatność allegro bez problemu.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#16 Inspirator#

@Jaroon  reklamacji na blika, to raczej nie zrobisz, a następnym razem patrz co potwierdzasz wysyłając blika

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Jaroon Jeśli faktycznie dokonałeś transakcji przez Allegro a nie przez jakiś podesłany link to z dużą dozą prawdopodobieństwa będzie sytuacja podobna do tej opisanej w tym artykule:

https://niebezpiecznik.pl/post/stracil-pieniadze-bo-na-smartfonie-wyskoczyl-mu-cudzy-blik-do-potwier...

W skrócie - ktoś inny płacił kodem BLIK który był podobny do Twojego kodu i najpewniej ta osoba w wyniku pomyłki wpisała kod identyczny z Twoim a Ty go potwierdziłeś.

oznacz moderatorów

Jaroon
#7 Wielbiciel#

Tak to wygląda. I tak miałem szczęście, że mała kwota.

oznacz moderatorów