Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. I tak. W dniu 15.03.2023 roku zakupiłem na Allegro przedmioty na dwócch aukcjach. Ponieważ wyszło tak jak wyszło za wymienione przedmioty zapłaciłem na Poczcie Polskiej przelewem tradycyjnym, tego samego dnia w godzinach porannych. Do dnia dzisiejszego Status zakupów jest jako płatność w toku. Rozumiem, że gdzieś wpłacone pieniądze utkneły - tylko gdzie?. Dlaczego piszę? Zdażało się tak kupować i zawsze - powtarzam zawsze max. po 24h status zmieniał się na opłacony. Ale tym razem nie. Poniżej dane z konta Allegro dotyczące zakupów:
NUMER ZAMÓWIENIA
75634870-c334-11ed-85d0-7327ff3178a8
DANE DO FAKTURY
Zakup bez faktury
WIADOMOŚĆ DO SPRZEDAJĄCEGO
Brak
METODA PŁATNOŚCI
Przelew tradycyjny
KWOTA PŁATNOŚCI
53,35 zł
STATUS PŁATNOŚCI
Płatność rozpoczęta
15 mar 2023, 14:24
IDENTYFIKATOR PŁATNOŚCI
7b3f8718-c334-11ed-8730-cdeb8dfeac12
Płatność w ramach usługi PayU
I poniżej:
NUMER ZAMÓWIENIA
a687f5f0-c333-11ed-a2cf-adee3bead95b
DANE DO FAKTURY
Zakup bez faktury
WIADOMOŚĆ DO SPRZEDAJĄCEGO
Brak
METODA PŁATNOŚCI
Przelew tradycyjny
KWOTA PŁATNOŚCI
68,99 zł
STATUS PŁATNOŚCI
Płatność rozpoczęta
15 mar 2023, 14:17
IDENTYFIKATOR PŁATNOŚCI
a6ec5d57-c333-11ed-8730-cdeb8dfeac12
Płatność w ramach usługi PayU
Martwić się i ,,działać,, czy cierpliwje czekać? Oto jest pytanie.
Taki przelew tradycyjny idzie do 5dni.
@Client:35709197 Dokładnie tak jak napisał @LEW433 przelewy tradycyjne księgowane są do 5 dni roboczych, więc na razie nie ma żadnych powodów do niepokoju. Jeśli po tym czasie statusy płatności nie zmienią się, napisz proszę tutaj ponownie. Wówczas będziemy działać.
Ok. Dzięki.
Witam Ponownie. Właśnie mineło całe 5 dni i w mojej sprawie się nic nie zmieniło. Płatność nadal w toku. Na Poczcie Polskiej sprawdzono i podobno przelewy poszły /posiadam wydruki/. Na stronie Payu to samo czyli pieniędzy nie zaksięgowano-transakcja w toku. Dochdzę do wniosku, że na takich ,,łosiach,, jak ja Allegro, ,,nabija odsetki,,. Trzeba się tej praktyce od strony prawnej przyjrzeć a takie możliwości mam. PS: Regulamin nie ma wyższej mocy od Prawa Stanowionego.
No dobra prosze o pomoc w yjaśnieniu. Pozdraawiam
@Client:35709197 W takim razie prześlij proszę zgłoszenie wraz z potwierdzeniem dokonania płatności przez ten formularz. Nasi pracownicy postarają się zidentyfikować tę płatność i wyjaśnić Twój problem.
Tak zrobiłem. Dziękuję.
Witam ponownie. Jestem zatroskany sposobem załatwienia sprawy przez ...no właśnie przez kogo?. Co prawda w dniu wczorajszym bez żadnej informacji z niczyjej strony zostały Mnie zwrócone /na konto/ pięniądze wpłacone za w/w aukcje. I jest OK.
Ciekawi mnie tylko dlaczego tak zakończono sprawę choćby bez jednego słowa wyjaśnienia zaistniałej sytuacji. Zacne firmy czy to Allegro czy Payu powinny działać na odpowiednim pozomie przyzwoitości i wiarygodności.
Może ktoś coś wie,wyjaśni,rozjaśni?????
No i jeszcze jedna sprawa. Tak jak pisałem wcześniej nigdy się nie zdażało aby przelewy tak długo ,,trwały,,. Nawet te zwykłe ,,blankietem na Poczcie,,.
Czy coś się pozmieniało w tych tzw: ,,Regulaminach,, w ostatnim okresie czasu?
Witam Ponownie. Właśnie mineło całe 5 dni i w mojej sprawie się nic nie zmieniło. Płatność nadal w toku. Na Poczcie Polskiej sprawdzono i podobno przelewy poszły /posiadam wydruki/. Na stronie Payu to samo czyli pieniędzy nie zaksięgowano-transakcja w toku. Dochdzę do wniosku, że na takich ,,łosiach,, jak ja Allegro, ,,nabija odsetki,,. Trzeba się tej praktyce od strony prawnej przyjrzeć a takie możliwości mam. PS: Regulamin nie ma wyższej mocy od Prawa Stanowionego.
No dobra prosze o pomoc w yjaśnieniu. Pozdraawiam.