anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Paczki nie docierają do paczkomatów

MAMY ROZWIĄZANIE!
Ensid1993
#7 Wielbiciel

Ostatnimi czasy pojawia się problem, że zamawiam paczkę (że smartem) do paczkomatu, przesyłka nie dociera, widnieje jako wysłana ale opóźniona, potem trafia do centrum logistycznego, leży tam kilka dni, po czym jest powiadomienie że paczki nie udało się dostarczyć i jest zwracana do nadawcy, nigdy nie dociera do paczkomatu, nie otrzymuję kodu do odebrania. Czy ktoś też ma takie problemy? Już 2 razy tak miałem @InPost 

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13
pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Ensid1993

Kod odbioru znajdziesz w apce mobilnej Inpostu, ale przesyłka musi najpierw trafić do wybranego Paczkomatu. Inpost nie wysyła już kodów SMS-em.

oznacz moderatorów
Ensid1993
#7 Wielbiciel

Tak, wiem. Zawsze patrzę w aplikacji, i ciągle widnieje "w drodze", w historii przesyłki paczka trafiła do centrum logistycznego (z którego potem powinna iść do paczkomatu), ale ten status trwa kilka dni, po czym paczka wraca do nadawcy. Paczka nigdy nie trafia do paczkomatu, wygląda to tak jakby zawieszała się w tym centrum logistycznym i to już druga paczka w ciągu 2 tygodni, która nie dotarła wlasnie w ten sposób @InPost 

oznacz moderatorów
InPost
Ekspert InPost

Cześć, podaj proszę przykładowy numer przesyłki, o której wspominasz (lub numery przesyłek), żebyśmy mogli to dla Ciebie sprawdzić. 

oznacz moderatorów
Ensid1993
#7 Wielbiciel

No tutaj ostatnia paczka

620999688641902436172000

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Ensid1993 a kontaktowałeś się ze sprzedawcą, często powodem jest uszkodzenie - zalanie paczki wtedy piszą do nadawcy co zrobić, doręczyć czy zwrócić jak nie odpisze to zwracają ale po czasie, tak mi to wygląda ze śledzenia 🙂

#7 Wielbiciel

Kontaktowałem się w obu przypadkach, w 1 przypadku sprzedawca zarzucił mi że nie odebrałem paczki mimo że nigdy nie dotarła do paczkomatu a za drugim że on wysłał i po jego stronie jest wszystko ok, ale paczka też nie dotarła i została zwrocona

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Ensid1993 poczekajmy na @InPost , a składaliście reklamacje ? powiem ze wysyłam i zamawiam InPostem tysiące paczek rocznie, na allegro wysyłam tylko InPostem i prócz dwóch paczek zalanych w Krakowie zero problemów, a jako kupujący z 2 paczki rocznie opóźnione o jeden dzień a tak są na drugi dzień w punkcie czy u mnie w firmie a zamawiam InPostem średnio z 2-3 paczki dziennie 🙂

#7 Wielbiciel

Nigdy nie miałem problemu a na smarcie już ponad 3k oszczędności wiec trochę tego było a taką sytuację mam dopiero teraz i to dwie zaraz jedna po drugiej, w międzyczasie inne dotarły i nie wiem skąd ten problem. Może InPost odpowie o co chodzi 

oznacz moderatorów
InPost
Ekspert InPost

Ta konkretna przesyłka została odesłana do Nadawcy ze względu na uszkodzenie w trakcie jej procesowania. Nie była wydana do doręczenia, stąd statusy w aplikacji mobilnej.
Przepraszamy za niedogodności.
W sprawie przyszłych przesyłek i niejasnych statusów w aplikacji zachęcamy do kontaktu z infolinią, gdzie nasi konsultanci rozjaśnią sytuację.

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Ensid1993 tak myślałem, coś sprzedawca ściemnia, jak ja miałem w zeszłym roku dwie paczki zalane dostałem maile z protokołem, zdjęciami i pytaniem co robimy, doręczamy czy zwracamy 🙂

#7 Wielbiciel

A ta paczka?

620999689541902439944004

oznacz moderatorów
InPost
Ekspert InPost

Przesyłka o numerze 620999689541902439944004 również została odesłana do Nadawcy ze względu na uszkodzenie w trakcie jej procesowania. Nie była wydana do doręczenia, tylko została zawrócona do Nadawcy z oddziału.

W imieniu firmy przepraszamy za niedogodności.

W sprawie przyszłych przesyłek i niejasnych statusów w aplikacji zachęcamy do kontaktu z infolinią.

oznacz moderatorów
RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

jasne -sama paczka się uszkodziła

My też mieliśmy podobny przypadek w inposcie - kupujące zrobił awanturę dlaczego paczki nie ma - a okazało się, że było dokładnie tak jak napisał @Ensid1993 

Paczka podobno była uszkodzona, ale jak do nas wróciła to jakoś tych uszkodzeń nikt nie znalazł.

oznacz moderatorów