anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Paczkomat Inpost?

kosak
#7 Wielbiciel#

Co się stało z paczkomatami inpost? W opcjach dostawy nie widzę mojego, używanego w zeszłym roku, lecz tylko własne Allegro!

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13

mdrogeria
#21 Demiurg#

noo..

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@kosak w większości przypadków należy poszukać na mapie. Ja jak na razie mam do wyboru z wyświetlanej listy bez konieczności szukania na mapie.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Client:44052296 może to nie być to , Pan Brzoska dopracował usługę niemal do perfekcji ponosząc w związku z tym jakieś koszty , żąda za to większych pieniędzy co przekłada się na wyższe dopłaty dla sprzedawców , zauważam już delikatny trend u konkurencji i sam już analizuję jaki byłby efekt usunięcia Inpost z cenników , nie czarujmy się bo prędzej czy później do tego dojdzie na szeroką skalę .

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@mdrogeria no tak były już wątki niby z ukrywaniem inpost. A w rzeczywistości okazywało się , że w oferta sprzedawcy nie udostępniali inpost. 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@mdrogeria serio uważasz że różnica 50 groszy przekłada się na aż 2-3 zł różnice w dopłatach smart 😄 

Cel jest taki żeby zniechęcić sprzedawców do InPosta 🙂 ja wolę dołożyć kilka sówek w miesiącu i tak przerzucam to na klienta i mieć święty spokój z reklamacjami czy pytaniami gdzie gdzie jest paczka 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@kostas11 serio.... nie wiem jak w Twojej branży , ale w mojej robi różnicę choćby dlatego ,że Inpost przewozi 80% moich przesyłek  , niektórzy konkurenci pewnie orientacyjnie pousuwali z cenników paczkomaty , dotyczy to szczególnie tych co mają 2 lub więcej kont  ,ale trend idzie ...kwestia roku do dwóch  ,przewóz Inpost na allegro spadnie o 3/4  ,allegro na razie nie gniecie bo zdają sobie sprawę z tego ,że w nasileniu paczek nie poradzą sobie .

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@mdrogeria a Ty myślisz że jak Allegro wygryzie wszystkich to dalej będzie tak tanio 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@kostas11 nie myślę ,że będzie tanio  ,ale to jest ostatnia deska ratunku dla allegro  ,ale ...tam , jak to wszystko poleci już będę na emerce , bez ciśnienia coś tam kupię , coś tu sprzedam i jakoś doczłapę do dołka .

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@kosak Metodę dostawy edytujesz samodzielnie w formularzu dostawy i płatności. Nie ukrywamy metod dostawy, wszystkie dostępne znajdziesz po rozwinięciu mapki. 

Czy możesz wskazać przykładową ofertę, o którą chodzi?

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@w_kiwi ale jak widać po ilości, wątków jest to bardzo utrudnione i wielu ma problem ze zmianą i są przekonani że nie ma innej metody prócz One Box 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@kostas11 Nie zgodzę się z Tobą. Na każdej stronie, na której dokonuję zakupów, muszę samodzielnie wybrać metodę dostawy z dostępnych opcji. Nie widzę problemu, aby zrobić to również na stronie Allegro. Wszystko jest przejrzyście opisane, wystarczy rozwinąć listę z metodami dostawy. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@w_kiwi ilość postów, zaprzecza temu co piszesz, sam też nie mam problemu tego zmienić i Ty też ogarniasz bo znasz system jako pracownik 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@kostas11 Okej, ale nie pracuję w każdym sklepie, w którym zamawiam produkty, a mimo to potrafię z nich korzystać. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów