Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Właśnie kupiłem przedmiot, przy próbie płatności kartą już wcześniej zapisaną w allegro, payU najpierw prosi o podanie kodu sms a następnie o podanie kodu PIN kart. Pierwszy raz widzę coś takiego...
@mac2_ll od dziś wchodzi w życie nowa dyrektywa odnośnie bezpieczeństwa płatności w sieci. PIN do karty jest dodatkowym uwierzytelnieniem.
Robia wszystko zeby zlodziejom ulatwic zadanie, teraz nie dosc ze mozna numer i kod karty przechwycic to jeszcze i pin do tego dojdzie🤬
@kasi_ak przechwycił ci już ktoś te numery przy płatnościach w internecie?🙂
@konto zamknięte Kiedyś zawsze jest ten pierwszy raz😛
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
@Knowhere a ty już zaliczyłeś ten pierwszy raz?🤔 😜
@konto zamknięte Pamiętam jak dziś - to było jesienią 1945, podczas gdy...
🤣
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Jeszcze nie...bo do tej pory nie bylo potrzeby podawania pinu przy transakcji online😉 Przy wycieku danych zlodzieje beda mieli komplet danych. Uwazam ten pomysl za **piiip**yczny
Przed chwilą zrobiłem kilka płatność kartą w trzech róznych sklepach internetowych.
Nik nigdzie mie wymagał podania PIN-u.
Nigdy nie podam kodu PIN do mojej karty Bankowej 🙂
Może produkują takich debili1 gdzieś tam, ale nie u nas.
Kapitalnie głupie, ponieważ po pierwsze najpierw powinno pytać o PIN a później o kod otrzymany SMS-em, w celu zezwolenia tranzakcji Przelewu.
NIGDY nie powinien żaden, dosłownie nikt nie ma prawa znać PINU d karty.
Banki się tym zajmują. Zwykłe oszustwo, jeśli w internecie portal nakazuje podanie KODU PIN do Twojej Karty bankomatowej !!!!!!
Przy autoryzacji może być wymagany PIN tak ten który podaje się do bankomatu i nikt go nie zna, wpis jest maskowany.