anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Phishing

Danekbanek
#7 Wielbiciel

Dostałem takiego smsa : 

Dobry Wieczór ( przepraszam że tak późno )
Dziękuję za zakup girlandy świetlnej ( żarówek ) w moim sklepie na Allegro! ” wiem mogło to być dawno ”
Mam ogromną prośbę — Czy była by możliwość wystawienia oceny pozytywnej strasznie mi na tym zależy

To dla mnie naprawdę bardzo ważne – każda opinia wpływa na widoczność moich ofert i pozwala mi dalej działać.
Wystawienie oceny zajmuje tylko chwilę, a dla mnie ma ogromne znaczenie.
Z góry dziękuję za pomoc i poświęcony czas!

Jak dodać opinię?
Moje zakupy > Szczegóły zakupu > Oceń sprzedawcę
lub kliknij: scam over 9000 . Zastanawia mnie tylko jedno skąd ktoś wie co kupiłem i powiązał z tym mój numer telefonu ? Wiadomość jest tak skonstruowana żeby nie można by było  jej przesłać do 8080  Dodam że opinia byla wystawiana sprawdzałem e-mail i numer telefonu mam inne zabezpieczenia nic nie wyciekło a jednak ? ? ? 

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@Danekbanek najprawdopodobniej sprzedający, u którego kupowałeś zdecydował się na przesłanie próśb o wystawienie oceny do klientów. Wiadomość wygląda na raczej ogólną, więc możliwe, że nie weryfikował dokładniej czy w danej transakcji ocena została już wystawiona czy nie. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Danekbanek
#7 Wielbiciel

OK, dla mnie osobiście trochę dziwna praktyka, jeszcze się z taką nie spotkałem, gdyż dostałem także link może to i jest na porządku dziennym ale czeba być ostrożnym. 

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@Danekbanek nie jest to na pewno codzienna sytuacja i masz rację, lepiej dmuchać na zimne. Natomiast jeżeli faktycznie dokonywałeś takiego zakupu, to powyższe wyjaśnienie jest pewne na 99%

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Danekbanek
#7 Wielbiciel

nie wiem 😞 napisałem bezpośrednio  do sklepu i czekam na odpowiedź.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Tu opinie naprawdę są bardzo ważne. A wystawia je z 10% kupujących i to o wiele chętniej Ci niezadowoleni. 1 czy 2 negatywy nawet nie konieczne zasłużone (bo np kurier Allegro nie podjechał albo paczkę doręczał tydzień) potrafią spowodować obniżenie stratystyk grożące blokadą. Desperacka sytuacja powoduje użycie desperackich środków. 

Tyle, że to też droga do nikąd. Ludzie są bez empatii, któryś wlepi nega za spamowanie i będzie gorzej. To też już było.  Póki statystyki będą działać jak działają to sprzedawcy będą próbować wszystkiego by jakoś sobie radzić.

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów