anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pieniądze za zakupiony przedmiot zostały przelane z konta a allegro zgłasza a nie zostało opłacone

MAMY ROZWIĄZANIE!
rotery1
#8 Zapaleniec

Pieniądze z konta poszły a allegro zgłasza że Twoje zamówienie nie zostało opłacone i jest ponownie dostępne do zakupu.

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13
KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@rotery1  pewnie zaraz dostaniesz informację, że problem z płatnością jest po stronie sprzedającego😉, a kasą się nie przejmuj, za parę dni wróci na konto  

oznacz moderatorów
rotery1
#8 Zapaleniec

Ok, ale chcę nabyć ten przedmiot ponieważ znowu jest wystawiony. Kupić drugi raz i poczekać na zwrot za nieudaną płatność ?

oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@rotery1  daj link do oferty, bo jeśli oferta jest prawdziwa, to możesz spróbować ponownie, ale myślę, ze jak płatność nie przeszła za pierwszym razem, to za drugim też nie przejdzie😔 

oznacz moderatorów
rotery1
#8 Zapaleniec
oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@rotery1  oki, oferta jest prawdziwa, może spróbuj inna formę płatności🤔

oznacz moderatorów
rotery1
#8 Zapaleniec

Ze względu na bezpieczeństwo staram się płacić przelewem bankowym. Mam teraz zagwozdkę czy kupić ponownie.

oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@rotery1  Tak jak wspomniałem, oferta jest prawdziwa, jeśli będziesz płacił blikiem, to sprawdź co potwierdzasz, a jeśli kartą, to ta operacja jest tak samo bezpieczna jak przelew

oznacz moderatorów
rotery1
#8 Zapaleniec

A może być błąd w koncie sprzedającego ?

oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@rotery1 nie, bo Ty nie przelewasz bezpośrednio na konto sprzedającego

oznacz moderatorów
rotery1
#8 Zapaleniec

Kupiłem drugi raz i jest ok. Allegro napisało mi że błąd był po stronie banku i zwrot pieniędzy będzie do 23.10 Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam

oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@rotery1  spoko, jak mogę, to pomogę😁

oznacz moderatorów
pecela
#19 Nestor ⭐

@rotery1

Akurat jeżeli chodzi o bezpieczeństwo, to płatność przelewem należy do najmniej bezpiecznych metod płatności.

Najbezpieczniejsza metoda to płatność kartą płatniczą lub kredytową (w razie czego jest Charge-back), potem BLIK (pod warunkiem że patrzy co się potwierdza), przelewy i na samym końcu płatność przy odbiorze.

oznacz moderatorów
rotery1
#8 Zapaleniec

Ok, czyli w moim przypadku płatność kartą. Jeszcze raz dzięki.

oznacz moderatorów