Witam.nie otrzymałam przesyłki sprzedający nie odp na wiadomości i nienodbiera tel
Zmieniłem na status opóźniona .chcę zwrotu gotiwki
@arleks1 czy chodzi o przesyłkę z zamówienia nr 9b82a071-f840-11f0-ab27-358f2d7fbcf8?
Jeśli tak, to skontaktuj się proszę ze sprzedającym, nadał ją, ale to on jest uprawniony do zgłoszenia reklamacji do przewoźnika. Odstąpienie od umowy również powinnaś zgłosić sprzedającemu. Możesz to zrobić albo przez dyskusję (w zakładce Moje zakupy, zgłoś reklamację lub problem z zamówieniem) lub przez wiadomość do sprzedającego (również przez zakładkę Moje zakupy, zapytaj o zakup).
Po pierwsze termin, który widzisz w ofercie to tylko i wyłącznie przewidywanie Allegro na podstawie statystyk. Czasem dobrze trafią, a czasem nie.
A co do opóźnienia, to za opóźnioną uznaje się przesyłkę, która nie została doręczona w gwarantowanym w regulaminie terminie. Przewoźnika nie interesuje co sobie jakiś tam portal napisał, jego interesuje to, co jest w regulaminie usługi oraz w ustawie.
Jeżeli chodzi o terminy doręczenia to wynoszą one:
- Allegro Delivery - D+1 (przewidywany), D+3 (gwarantowany)
- Allegro Inpost Paczkomaty - D+1 (przewidywany), brak gwarantowanego terminu doręczenia
- Allegro Inpost Kurier - D+1 (przewidywany), brak gwarantowanego terminu doręczenia
- Paczkomaty Inpost - D+2 (przewidywany), D+7 (gwarantowany)
- Kurier Inpost - D+2 (przewidywany), D+5 (gwarantowany)
- DPD Kurier - D+1 (przewidywany), D+3 (gwarantowany)
- DPD Pickup - D+1 (przewidywany), D+5 (gwarantowany)
- Orlen Paczka - D+1 (przewidywany), D+4 (gwarantowany)
- Pocztex - D+1 (przewidywany), D+6 (gwarantowany)
D - dzień nadania, obowiązuje godzina graniczna (w przypadku nadania w automacie lub punkcie). Dni robocze.