Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dokonałem zakupu przez Allegro lokalnie. Pobrało mi pieniądze za zakup, a widnieją komunikaty „dokończ płatność”, a teraz „płatność nie została dokonana”. Reklamacja złożona do banku z którego zlecono płatność. Czas rozpatrzenia - min 15 dni. Co mogę zrobić? Sprzedający twierdzi, że nie dostał również żadnego powiadomienia o transakcji.
Witam.
Pytanie zasadnicze, czy zakup był aby na pewno na Allegro Lokalnie.
Czy ta transakcja jest w Allegro Lokalnie / Moje Zakupy / Kupione?
Jeśli tak, to w przypadku problemów z płatnością kasa prędzej czy później wróci.
Jeśli nie, zwłaszcza gdy zakup był z podesłanego linku, to może być problem, bo ostatnio jest plaga "zakupów" na podrabianych stronach udających Allegro Lokalnie...
Pozdrawiam. Marek.
Zdecydowanie jest - jak widać na zdjęciu.
tak samo zdecydowanie więcej z tej opcji nie skorzystam
No to "pół biedy" - na szczęście nie przepadły.
A co do Allegro Lokalnie to może to i jest "lekko wykastrowany potworek", ale jak do niego podchodzić w sposób racjonalny to nie gryzie.
Na lokalnie sprzedałem setki (albo i więcej produktów) i tylko w kilku przypadkach był problem z płatnością, której przyczyna zwykle była po stronie banku.
Zresztą problemy z płatnością mogą trafić się na wszystkich portalach aukcyjnych i na każdej ze stron sklepów internetowych. Nic się na to nie poradzi.
Pozdrawiam. Marek.
"fotka" będzie widoczna dopiero po zatwierdzeniu treści przez pracownika Allegro...
Sorry, nie wiedziałem.
@ADBCDC W razie gdyby jednak środki nie pojawiły się na koncie w ciągu tych 3 dni (licząc od kolejnego dnia roboczego po dniu w którym dokonano płatności) to napisz przez formularz kontaktowy z prośbą o zweryfikowanie gdzie znajdują się te środki.
@ADBCDC Nieudana płatność wróci samoczynnie na konto w ciągu około 3 dni roboczych.
Losowy błąd po stronie operatora płatności - zdarza się.
Bezpośrednio przez bank. A to jeszcze bardziej mnie zastanawia.
Najlepiej daj link do tej oferty. Przynajmniej zobaczymy, czy to naprawdę było Allegro, czy tylko wyglądało jak Allegro.
Nie ma strachu - strona jest Ok.
Dzięki. Szkoda że kasa zablokowana
@ADBCDC w naszym systemie oferta widnieje jako nieopłacona - płatność nie przeszła.
Hmm… dostałem od Allegro takie stanowisko:
Sprawdziłam, że płatność niestety została anulowana. Proszę się nie martwić, zwrot jest już zlecony i będzie widoczny na koncie, z którego Pan wpłacał pieniądze maksymalnie w ciągu 3 dni roboczych, czyli do 12 września do końca dnia.
Nieoplacona a anulowana to trochę różnica. Nie wiem czyje to stanowisko, ale zostanę przy tym na mailu i więcej na Allegro lokalnie raczej nie wrócę. Dzieki wszystkim za pomoc. W życiu na „zwykłym” Allegro i innych portalach takiej akcji nie ćwiczyłem.
@ADBCDC To nie jest wina Allegro Lokalnie tylko operatora płatności 😉
@ADBCDC Jest git 🙂