anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pobrane pieniądze z konta

rEwelus
#8 Zapaleniec#

Witam. Zauważyłam na moim koncie bankowym, że została mi ściągnięta z konta kwota ponad 600 zł przez payu allegro. Na allegro mam podpiętą kartę bankową. Przejrzałam listę kupionych przedmiotów i nie mam takich zakupów ani nawet sumy zakupów, w tym czasie nawet nie kupowałam żadnych przedmiotów. Nie wiem gdzie to zgłosić, nie widzę na stronie allegro żadnych namiarów gdzie mogłabym to zgłosić i dowiedzieć coś więcej o tej płatności.

oznacz moderatorów
43 ODPOWIEDZI 43

autoelektronikas
#10 Popularyzator#

@Knowhere jeśli byś nie doczytał, to oczywiście ten problem występuje ale odpowiedzialność za to biorą firmy, ubezpieczyciele lub inne instytucje zajmujące się asekuracją. To jest tak jak z lataniem samolotem, nie można popadać w obłęd gdyż skala katastrof w porównaniu i ilością lotów stanowi nikły procent, jeśli natomiast w jednej lini lotniczej zdarza się to częściej to jest zazwyczaj jej koniec.

Podobnie noszenie gotówki i płatność gotówką jest zdecydowanie mniej bezpieczna niż karty bankowe

oznacz moderatorów

Knowhere
#21 Demiurg#

@autoelektronikas Wybacz, ale akurat w tym temacie jesteś ignorantką (w mojej opinii).

"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄

oznacz moderatorów

autoelektronikas
#10 Popularyzator#

@Knowhere  Wybaczam 🙂 

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@rEwelus Niestety Allegro od lat zachęca do podpinania kart, nie uprzedzając jednocześnie o zagrożeniach. Gdy płacisz kartą masz widoczny wyraźnie, duży, kolorowy przycisk "użyj i zapisz kartę" i gdzieś poniżej ledwie widoczny, mały, niepozorny "użyj karty". To wskazuje na intencję.

oznacz moderatorów