anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Podejrzenie niewiarygodności sprzedającego

OlaNowak93
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry, mam podejrzenie, że osoba u której dokonałam zakupu jest niewiarygodna i nie otrzymam zamówienia. Co mogę zrobić w takiej sytuacji? Zamówienie nie zostało dostarczone, ani oznaczone jako wysłane.  Czy mogę anulować zamówienie i otrzymam zwrot środków? 

oznacz moderatorów
12 ODPOWIEDZI 12

LEW433
#21 Demiurg#

@OlaNowak93  Jak zakup konsumencki to w każdej chwili możesz anulować zakup bądź kliknąć zwrot, chyba że towar jest wyłączony ze zwrotu lub ma go ograniczony,

oznacz moderatorów

OlaNowak93
#7 Wielbiciel#

Zakup dotyczył drzwi, ale dostępnych od ręki nie na specjalne zamówienie, do wyboru było jedynie skrzydło prawe/lewe. Więc to chyba nie oznacza towaru wyłączonego ze zwrotu? 

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

Pokaż link do oferty.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

Skąd takie podejrzenia?

oznacz moderatorów

OlaNowak93
#7 Wielbiciel#

Nie zwróciłam uwagi, że sprzedający nie posiada opinii. Poszperałam w internecie i widzę że jest wiele firm pod tą nazwą w podobnej lokalizacji, ale tę konkretną ciężko namierzyć. Spytałam kiedy otrzymam zamówiony towar otrzymałam info że w tym tygodniu, po ponowieniu pytania cisza. Być może się mylę.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@OlaNowak93 Czas na wysyłkę nie ma żadnego znaczenia jak chcesz odstąpić od umowy zakupu, możesz w każdej chwili.

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@OlaNowak93 A jaki był czas na wysyłkę podany w zakładce "dostawa" > nie ten "wróżony" przez Allegro

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@OlaNowak93 Chcesz sprawdzić wiarygodność sprzedawcy czy za namową "mieszacza" mu zaszkodzić > na razie bez podstaw > napisz kiedy zamawiałaś?, jaki był czas wysyłki?, czy już jest po terminie dostawy? > kontaktowałaś się ze sprzedającym?

Działanie "odstąp lub zrób zwrot" jest tylko preludium do awantury > jak nic nie wiemy o terminach, to każda odpowiedź jest napuszczaniem na sprzedawcę

oznacz moderatorów

OlaNowak93
#7 Wielbiciel#

Nie chce nikomu zaszkodzić dlatego narazie nie podaje żadnych danych. 
Sprzedający się odezwał więc mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku a ja tylko niepotrzebnie się martwiłam. 

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@OlaNowak93 podaj numer zamówienia. Zweryfikuję tę sprawę. 

Nicol
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

OlaNowak93
#7 Wielbiciel#

Dziękuję za kontakt. Sprzedający się odezwał więc mam nadzieję, że zamówienie zostanie zrealizowane. 

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@OlaNowak93 Zawsze pisałem, że należy zacząć od rozmowy czy maila > a nie słuchać podszeptów szatana > otwórz dyskusję, zrób zwrot, odstąp od umowy itp > wszystko można załatwić kulturalnie rozmową.

Jestem na Allegro już długi czas > w tym miałem 2 dyskusje o uszkodzone przedmioty > i raz skorzystałem z AP > kupiłem przedmiot i sprzedający zniknął > wszystko to się działo na AL

Jak miałem jakiś problem to dzwoniłem lub pisałem do sprzedającego > zawsze udało się załatwić dogadując się > bez "awanturodyskusji" i włączania w to Allegro > negatyw też wystawiłem raz ew. dwa

oznacz moderatorów