anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

podrobione słuchawki Apple AirPods Max

lenna4
#7 Wielbiciel#

napisze historie w skrócie. 
kupilam słuchawki, dość drogie. U sprzedawcy widniała informacja „ Słuchawki są w idealnym stanie! -  bez jakichkolwiek zarysowań! Użytkowane tylko w domu łącznie może parę godzin!
Dostałem je od Apple w ramach gwarancji. Stare miały wadę fabryczną i zostały wymienione na zupełnie nowe!
Aktywowane 02.07.2022r! Są jeszcze na gwarancji Apple!
Wszystko w 100% sprawne! Nigdy nie upadły i nie zostały zalane!„ 

Niestety słuchawki zespuslam po gwarancji i wysłałam do Applefix. (Naprawiałam już tam sprzęt i wiem ze robia to bardzo dobrze). Okazało się ze słuchawki to podroby. 
wiecie co mogę zrobić w tej sytuacji ?!

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

komis-bell
#21 Demiurg#

@lenna4 Jeśli zakup był na zwykłym allegro to wchodzisz TUTAJ, wybierasz dany zakup i otwierasz dyskusję.
Jeśli na lokalnie to TUTAJ i przy danym zakupie klikasz zgłoś problem z zamówieniem.

W dyskusji opisz problem i napisz, że składasz reklamację na podstawie niezgodności towaru z umową.
Dobrze by było gdybyś miała od serwisu na piśmie, że słuchawki nie są oryginalne - i to powinnaś wkleić w dyskusji.
Napisz, że żądasz zwrotu pieniędzy.
W razie problemów będziesz mogła poprosić o pomoc pracownika allegro, ewentualnie wróć tutaj i daj znać - podpowiemy co robić.

Pokaż link do ogłoszenia w którym zakupiłaś.

oznacz moderatorów

lenna4
#7 Wielbiciel#

Dzięki za info. 
wkejam nr aukcji 13708513442

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@lenna4 Dobrze by było zgłosić się do autoryzowanego serwisu Apple (aczkolwiek powinien wystarczyć dowolny serwis sprzętów Apple) z prośbą o wydanie opinii na piśmie - polecam najpierw kontakt z takim serwisem i pytanie czy mogą taki dokument wystawić.
Mając taki dokument powinnaś też zgłosić się na policję i złożyć zawiadomienie na podstawie Art. 286. KK - czyli oszustwo.

Potwierdzenie przyjęcia zawiadomienia również powinnaś załączyć w dyskusji bo najpewniej będzie wymagane przez allegro do ewentualnego zwrotu z Allegro Protect.

oznacz moderatorów

lenna4
#7 Wielbiciel#

Dzięki. 
sluchawki jutro leca tez po diagnozę do autoryzowanego serwisu. 
mam nadzieje ze uda mi sie odzywałam pieniądze. 

oznacz moderatorów