anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Podwójne pobrano mi pieniądze z konta za jedno zamówienie . Dostawca mówi że otrzymał jedną wpłatę

Albin1962
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry ,

W dniu 29.06.2023 r . zamówiłem jeden produkt w cenie 1410,77 zł . Płaciłem przez PAYPRO S.A. .

Tytuł transakcji : P24-H5G-B1W-R9R ALLEGRO 156DC3E3-164

na numer konta : 46 1020 4027 0000 1602 1791 6081

Płatność wyświetliła mi błąd i poprosiła o ponowienie , które wykonałem .

Na moim koncie mam w tej chwili dwa pobrane identyczne przelewy . Dostawca twierdzi że ja jego koncie jest jedna wpłata .

Jak mam to wyjaśnić ?

Pozdrawiam

Garus Albin

Garus Albin

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Do 5ciu dni ten drugi powinien sam wrócić, dostawca prawdę mówi. To się czasem zdarza.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Samo wróci w ciągu 3dni tam skąd wyszły.

oznacz moderatorów

Client:72903376
#7 Wielbiciel#

Czy sprawa się wyjaśniła? Ja zrobiłem ostatnio przelew na nr konta: 46 1020 4027 0000 1602 1791 6081 za czcionkę z firmy Atipo i mówią mi, że nie otrzymali ode mnie przelewu. 

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Client:72903376 Zweryfikuję tę sprawę. 🙂 Czy możesz podać mi numer tego zamówienia? Ponieważ nie widzę w historii transakcji na Twoim koncie żadnych zakupów w ostatnim czasie. 

oznacz moderatorów

Client:72903376
#7 Wielbiciel#

Hejjj, bardzo Ci dziękuję za zainteresowanie właśnie moją sprawą, ale akurat ja kupowałem wspomnianą przeze mnie powyżej czcionkę poza Allegro. Dokładnie ze strony [edytowano]. To co się dziwnie zgadza to nr konta bankowego, na które zarówno ja jak i pan Albin1962 wysłaliśmy nasze pieniądze. Czyli nr: 46 1020 4027 0000 1602 1791 6081. Sprzedawcy mydlą mi oczy, że nie otrzymali ode mnie wpłaty, a rozmowa odbywa się po angielsku bo niby są z Hiszpanii, a ogólnie ich firmę znalazłem w reklamie na Facebooku. Czy nie jest to podejrzane, że ktoś używa tego samego nr konta bankowego do prawdopodobnie dwóch różnych sprzedaży? Bo nie sądzę, aby pan Albin kupował akurat czcionkę do tworzenia stron internetowych. 

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Client:72903376 Jeśli zapłaciliście za towar/usługę i jej nie otrzymaliście, to zgłoście tę sprawę na policję. Ewentualnie możecie dopytać w swoim banku, czy przelew został zlecony prawidłowo. 

oznacz moderatorów

Client:44245901
#7 Wielbiciel#

Ja na to konto wpłaciłam za zamówione buty - póki co wciąż ich nie dostałam... Nie kupowałam przez Allegro. Wpisałam w wyszukiwarkę numer konta i wyskoczyła ta rozmowa.

oznacz moderatorów

mirex2005
#12 Orędownik#

@Client:44245901 możliwe, że zostałaś oszukana.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Client:44245901 Czy możesz podać numer zamówienia/oferty, którego dotyczy ta opłata? 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Client:44245901
#7 Wielbiciel#

Zamówienie było składane 2 sierpnia, więc w teorii może jeszcze nadejść. Numer zamówienia to P24-E8G-M2Z-Z3N, ale ja podobnie jak wyżej firmę znalazłam w reklamie na Facebooku czyli nie kupowałam na Allegro. Były to białe bardzo elastyczne sandały za 89 zł. Pewnie zostałam oszukana, ale jeszcze poczekam.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Client:44245901 przykro mi, ale jeśli zamówienie zostało złożone poza Allegro, nie jesteśmy w stanie pomóc 😞 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów