Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, zakupiłem przedmiot na Allegro bez smarta pokryłem koszty przesyłki w moją w korespondencji ze sprzedającym zapewnił mnie że towar jest taki jak chcę chodziło o dekory wymienne, a jak paczka przyjechała okazało się że dekory są nie wymienne, paczkę zwracam znowu na swój koszt, i pytanie czy mogę żądać zwrotu poniesionych kosztów wysyłki? Dzięki za odpowiedzi.
@Client:104850583 nie zwracaj tylko reklamuj na niezgodność z umową. Wtedy sprzedawca powinien je od ciebie odebrać.
O ile zakup on firmy.
To że ode mnie odbierze to wiem mam 14 dni na zwrot chodzi o zwrot kosztów przesyłki które z jego winy poniosłem bo zapewniał że przedmiot jest taki jakiego szukałem
Tu nie chodzi o zwrot (bo np. obejrzałeś i Ci się nie podoba), bo wtedy musiałbyś zapłacić za odsyłkę, tylko reklamację z tytułu niezgodności z umową (czyli dostałeś nie to co zamówiłeś).
To zakup od firmy czy osoby prywatnej?
Zakupione od firmy, dostałem to co zamówiłem, opisu dokładnego nie było tylko w prywatnej wiadomości zapewniał że przedmiot posiada to o co pytam więc chyba niezgodny
@Client:104850583 jeżeli produkt jest niezgodny z umową powinieneś złożyć reklamację. W tej sytuacji najlepiej założyć dyskusję ze sprzedawcą i przedstawić problem.