anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Client:133022412
#7 Wielbiciel

przypadkowo wysłane paczki za pobraniem

Cześć, mam problem i chcę się upewnić, że postępuję poprawnie.

Zamówiłem 6 rzeczy, z czego 4 udało mi się anulować. Myślałem, że anulowałem wszystko, ale 2 paczki zostały wysłane mimo anulowania. Są to paczki za pobraniem, a ja nie mam BLIKa/karty, więc nie mogę zapłacić.

Wysłałem już SMS do sprzedawcy, że anulowałem zamówienia i nie chcę ich odbierać. Chcę wiedzieć, czy:

Mogę po prostu nie odbierać paczek, żeby wróciły do nadawcy?

Czy grozi mi jakaś zapłata lub pozew?

Czy zrobiłem coś źle, czy sytuacja jest bezpieczna?

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4
kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:133022412 tak musisz pokryć różnicę przy nadaniu ponad koszt najtańszaj dostawy i koszt powrotu paczek 🙂 sprzedawcy mogą to ściągać sądownie - koszt potem to jakieś 300 zł 

Możesz nie odbierać ale koszt powrotu odesłania jest po Twojej stronie, po drugie za pobraniem można zapłacić gotówką chyba że to do automatów 😞

Dzięki takim zabawom, sprzedawcy rezygnują z pobrań a koszty i starty lecą w towarze 😞

#7 Wielbiciel

@kostas11 właśnie jest to za pobraniem lecz nie mam pewności czy to do Paczkomatu czy będzie czekał Przy wyznaczonej lokalizacji. I dziękuję za odpowiedzi. 

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:133022412 to nie wiesz gdzie zamawiałeś ? przez takie zabawy sprzedawca jest w plecy około 40 zł na paczce, a ja jako sprzedawca zrezygnowałem z pobrań 😞

#7 Wielbiciel

@kostas11 Przepraszam za wszelkie problemy, wiem gdzie zamawiałem i już wiem ze do automatu. Dziękuję i tak za rade, przepraszam i życzę miłego dnia. 

oznacz moderatorów