anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ponowiłem zakup na firmę - brak faktury

Client:123660693
#7 Wielbiciel#

Cześć, kupiłem przedmiot do firmy, ponowiłem po prostu zakup z poprzedniej transakcji która przebiegła pomyślnie (wszystko było okej dostałem fakture), wysyłam dokumenty do księgowego i sprawdzam że nie dostałem fv za najnowszy zakup, dane firmy były podane, ściągneło pieniądze także z karty firmowej a teraz w historii zakupów sprawdzam i jest napisane "ZAKUP BEZ FAKTURY", nie rozumiem tego - ponowiłem po prostu wcześniejszą transakcję która przebiegła pomyślnie z danymi firmowymi, sprawdziłem wszystko przed płatnościa i się zgadzało. Już nie wspomnę o tym że ciężko cokolwiek znaleźć na tym allegro.

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

Client:44052296
#21 Demiurg#

@Client:123660693 w szczegółach zakupu nasz dane podane do faktury?

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Podawałem NIP i wszystko ale w szczegółach zakupów w jednym i drugim zamówieniu widzę tylko nazwę firmy, przy czym przy 1 zamówieniu fakturę dostałem.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Pozostaje dogadanie się ze sprzedającym albo zwrot i zakup na FV.

oznacz moderatorów

Monika__L
#16 Inspirator#

widocznie ponawia ale bez zamowienia faktury

tzreba sprawdzac od początku do końca przed finalizacją

oznacz moderatorów

maxr01
#17 Koryfeusz#

Przed finalizacją transakcji trzeba sprawdzać wszystkie dane.

Chociaż wielokrotnie dokonuję zakupów u tego samego sprzedawcy na FV - to jednak nigdy nie korzystałem z opcji "ponowienie zakupu".

Zawsze sprawdzam wszystkie opcje przed finalizacją transakcji, zwłaszcza po wyborze płatności i sposobu dostawy sprawdzam czy została zaznaczona opcja FV - bo raz mi się zdarzyło, że po wyborze opcji dostawy skasowało mi FV - więc teraz wszystko sprawdzam.

Dogadaj się ze sprzedawcą - to da się załatwić, jeśli sprzedawca to nie "korpo".

--------------------------------------------------------------------------------
Rozumiem, że są ludzie, którzy za 20 gr. będą gnać pchłę przez 20km, lecz nie potrafię ich zrozumieć.
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Właśnie też wydaje mi się że właśnie skasowało mi opcję FV przy uzupełnianiu opcji

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@Client:123660693 zakup z konta allegro że statusem firma? Bo w prywatnym za każdym razem trzeba zaznaczać chce otrzymać fakturę. W firmowym jest oznaczone domyślne.

oznacz moderatorów