Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, 17.04 złożyłam zamówienie i opłaciłam dziś zauważyłam ,że płatność jest nie zakończona. Popełniłam błąd i przelałam złą kwotę zamiast 122,99 wpłaciłam 122zł. Co dalej robić? Anulować i opłacić jeszcze raz? Dopłacić brakujące 0,99gr jak to zrobić? Jeżeli anuluje i opłacę jeszcze raz to czy te 122zł z pierwszego przelewu wróci samo na konto?
Podstawowe pytanie jak była robiona płatność że została edytowana kwota ?
miała być szybkim przelewem z millenium, ale był problem z logowaniem do banku. Po 5min dałam opłać ponownie przelewem tradycyjnym i okazuje się że źle wpisałam kwotę
A skąd nr konta ? przy szybkich płatnościach, musi być odpowiedni tytuł, prawdopodobnie wpłata poszła w kosmos, pisz do allegro podsyłając potwierdzenie przelewu niech szukają i przeksięgują wpłatę do sprzedawcy oraz spytaj się jak masz dopłacić resztę 😞
Przy tradycyjnym Allegro podaje numer konta.
szybki przelew nie doszedł do skutku. W koszyku miałam dwie rzeczy które później opłacałam tradycyjnym przelewem pierwsz już jest wysłana druga przez prawdopodobnie mój błąd wisi
I będzie wisiała, dopóki nie anulujesz i nie ponowisz płatności.
Tylko przy przelewie tradycyjnym przez PayU mógł powstać taki błąd. Anuluj, kwota wróci na Twoje saldo Allegro Finanse. Po anulowaniu ponów płatność.
tak się teraz zastanawiam mam dane z przelewu, czy jeżeli na te dane dopłacę tą kwote czy przelew pójdzie dalej...?
Nie, trzeba wygenerować nowy przelew po anulowaniu tamtego. Może być też tradycyjny, a może być szybki.
Kupuje sporadycznie, czy z Allegro Finanse potem trzeba jakoś przelać te środki na moje konto?
Tylko przy przelewie tradycyjnym przez PayU mógł powstać taki błąd. Anuluj, kwota wróci na Twoje saldo Allegro Finanse. Po anulowaniu ponów płatność.
chodzi mi o to jak zrobie drugi przelew to ten pierwszy pójdzie na Allegro Finanse i czy z Allegro Finanse potem trzeba jakoś przelać te środki na moje konto?
Musisz podpiąć sobie pod Allegro własne konto bankowe do wypłat i zlecić wypłatę gdy pieniądze wpłyną. Zamiast konta można ustawić wypłaty przekazem pocztowym na adres zamieszkania.
Dziękuję za pomoc. Po anulowaniu płatności pieniądze od razu wróciły na prywatne konto