Dzień dobry,
proszę o pomoc w znalezieniu wspólnego mianownika - powiązanie identyfikatora płatności (pobrane z: moje allegro/szczegóły zakupu/rozwiń szczegóły zakupu) z tytułem przelewu z potwierdzenia wykonania przelewu wygenerowanego z banku.
Szczegóły zakupu:
Numer zamówienia
a4bcb260-4d23-11f1-8c2b-c30cb092fa96
Metoda płatności
mBank
Identyfikator płatności
f024bf4b-4d23-11f1-8407-11053c9b4fed
Płatność realizowana przez Allegro Finance.
Tytuł przelewu z potwierdzenia z banku:
/OPT/X///// PAYU XX5381833404XX ORDER NUMBER
5926272E-4D24-11F1-A6D5-395FDCBB11D4
Wspólny element to: 11F1 oraz kwota zakupu
jest to bardzo krótki kod potwierdzający wpłatę. Czy jest coś jeszcze, co jednoznacznie połączy te dwa "dokumenty" lub gdzie je uzyskać .
Posiadam również fakturę od sprzedawcy - nie wnosi ona żadnych dodatkowych identyfikatorów (dane nabywcy, sprzedawcy, nr faktury, nazwa przedmiotu i cena, ID płatności z Allegro: f024bf4b-4d23-11f1-8407-11053c9b4fed)
potrzebuje połączenia ID płatności z tytułem przelewu z banku.
Cześć @fiuczer85, w jakim celu potrzebujesz takich danych? Jeśli opiszesz sprawę, będę mógł przekazać ją do odpowiedniego działu 🙂
Dokonywałam zakupu na fv na fundacje (środki logopedyczne dla dziecka). Najpierw ja opłacam zakup z swoich pieniędzy, dokument jest wystawiony na fundacje, a potem mogę się starać o zwrot zapłaconej kwoty.
Aby otrzymać zwrot z fundacji potrzebuje powiązania miedzy dokonanym zakupem (np ID płatności z Allegro) z tytułem z przelewu banku.
Kilka lat temu dokonywałam takiego zakupu i ID płatności z tytułem przelewu miało dłuższy ciąg znaków zgodnych, w chwili obecnej jest to niemożliwe.
Bardzo dziękuje @fiuczer85, w takim wypadku napisz do nas proszę przez formularz dostępny tutaj. Nasi konsultanci będą mogli w tej sprawie pomóc.
Dzień dobry ... mam ten sam problem co autor oryginalnego tematu ... czy można zwolnić tego pajaca informatycznego co nadziobał ?
Dzień dobry, @jkhzzz. Jeśli potrzebujesz pomocy w temacie analogicznym do zgłoszonego przez autora wpisu, to skorzystaj z rozwiązania, które zaproponował Mateusz - napisz przez formularz.
Proszę, abyś powstrzymał zgryźliwe komentarze, ponieważ nie wnoszą nic do tego wątku.