Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zapłaciłem przez PayU a następnego dnia sprzedający powiadomił mnie o dokonaniu zwrotu płatości w związku z niemożnością dokonania wysyłki. Jednak nie otrzymałem od Allegro ani od PayU żadnej wiadmomości o rozpoczęciu transakcji zwrotnej. Wg sprzedającego pieniądze ''pewnie'' będą za kilka dni na koncie. Sądziłem, że natychmiast po zleceniu zwrotu przez PayU generowana jest wiadomość do beneficjenta. Myliłem się?
To działa tak, że sprzedawca zleca zwrot wpłaty do Allegro, ale Allegro jeszcze trochę ją przetrzymuje i dopiero jak samo zleci zwrot, wtedy otrzymasz komunikat. W sumie trwa to aż 2-3 dni robocze, podczas gdy normalny przelew idzie z dnia na dzień.
Dzięki za podzielenie się swoim doświadczeniem na Allegro!
tak jak odpowiedział @xyz96 +
Kupujący otrzyma zwrot środków:
Jeśli kupujący korzystał z Allegro Smart! lub kuponu, wówczas zwrot zostanie automatycznie pomniejszony o wykorzystane przez niego zniżki.
Kupujący otrzyma powiadomienie dotyczące zwrotu i informację o sposobie przekazania środków.
Tak, to jest jasne. Mnie dziwiło tylko, że od razu, gdy sprzedający napisał, że dokonał zwrotu, ja nie otrzymałem żadnego powiadomienia systemowego.