anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

pozytywne komentarze dla sprzedającego po zakończonej licytacji bez ofert kupna

xkerix
#7 Wielbiciel

Kilka razy już się spotkałem, że sprzedający ma ocenę 100%, a gdy się wejdzie w listę tych ocen widać przedmioty, które były oferowane, ale na które nikt nie złożył oferty kupna. Czyli transakcja nie doszła do skutku. A ocena jest wystawiona jako pozytywna i zalicza się do zbiorczej oceny sprzedającego. Coś tu jest nie tak. Wie ktoś o co chodzi?  

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

matt_rose
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

Cześć @xkerix, możesz zgłosić do nas swoje podejrzenia wobec wspomnianych sprzedających za pomocą formularza, zweryfikujemy to.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

tutaj nie ma żadnego szwindlu - to allegro chyba po 2 miesiącach usuwa ilości sprzedanego towaru

@matt_rose przecież autor wątku nie rozumie w jaki pokazujecie oferty

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Nie ma, że transakcja nie doszła do skutku. Jak kupujący przynajmniej nie wygra licytacji to komentarza nie wystawi. To znów sprawka Allegro. Nie mam pojęcia czy błąd czy celowe działanie, znając ich pomysły to obstawiam celową robotę.

Sprawdziłam swoje komentarze na kontach. Mam dokładnie to samo co opisujesz.

Wygląda to tak, że przy sprzedażach do 19-grudnia ten licznik jest (na koncie firmowym). Potem mam komentarze z 17-tego grudnia i licznika BRAK. Nie widzę go w żadnej późniejszej ofercie. Natomiast ofert z komentarzami z początku listopada już w ogóle nie ma do wglądu.

Na koncie prywatnym jest jeszcze zabawniej. Nie ma licznika przy komentarzu z 8 stycznia i 20 grudnia, reszta w ostatnich jest. A potem od 15-tego grudnia już wcale nie ma. A od 15-tego listopada w ogóle nic nie ma pod linkiem (UPS NIC TU NIE MA). 

Obstawiam, że podobnie jest u każdego sprzedawcy, ale nie chce mi się dalej w tym grzebać, poważniejsze problemy czekają od lat... Na moje oko mniej więcej miesiac przed usunięciem zakończonej oferty zostaje usunięty licznik. Różnica może wynikać z faktu, że jedni komentarz wystawiają zaraz po odebraniu, a inni po 2-3ch miesiącach.

xkerix
#7 Wielbiciel

Jeszcze raz opiszę sytuację. Aukcja jest opisana jako zakończona. Z komentarzem Allegro, że "Nie było ofert kupna". Ale pozytywna ocena na Liście pozostaje. Dziwne jest też to, że przykładowo, jest to aukcja z 02-04-2025 r., a do chyba wszystkich późniejszych  już nie ma wglądu w archiwum Allegro.

Powiem szczerze, że niechętnie kupię coś w dziale Numizmatyka od sprzedającego przy takiej Liście ocen i komentarzy. I też mi się już nie chce zajmować tym tematem. Dziękuję za poświęcony czas i pozdrawiam.   

oznacz moderatorów