anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Próba wyłudzenia? "Twoja paczka zostala wstrzymana z tytulu niedoplaty"

Client:89632767
#1 Nowicjusz

Witam wszystkich. Po zakupie towaru otrzymałem taką wiadomość: "Twoja paczka zostala wstrzymana z tytulu niedoplaty 2.50 PLN Przepraszamy za utrudnienia. Prosimy uregulowac naleznosc: [edytowano]" . Wygląda mi to ba próbę wyłuxzenia danych do logowania bankowego. Jak się zachować, czy takie rzeczy zgłasza się administracji Allegro ? 

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

ko_alka
Była Moderatorka Allegro Gadane
Była Moderatorka Allegro Gadane

@Client:89632767 Cześć! Nie klikaj w żadne linki, to próba oszustwa. Przed tego typu wyłudzeniem ostrzega policja: https://mazowiecka.policja.gov.pl/wsz/aktualnosci/73950,OTRZYMALES-SMS-Z-INFORMACJA-O-KONIECZNOSCI-D... 

oznacz moderatorów

milka1234567890
#18 Luminarz

Olać i tyle, oszustwo.

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Tak działają oszuści którzy podsyłają linki do opłaty nieistniejącego długu a w rzeczywistości potrzebują twoich danych by Cię oskubać z tego co masz na koncie .

oznacz moderatorów

Client:95859591
#1 Nowicjusz

Tak tylko że oszust jakimś cudem się dowiedział że zamawiałem jakiś towar. Miesiąc temu aktualizowałem hasłą do wszystkich stron. Najbardziej mnie interesuje jak się tego dowiedział. No ale trudno nic z tym nie zrobię

oznacz moderatorów

Client:95859591
#1 Nowicjusz

Zamówiłem towar na allegro i dostałem sms z próbom wyłudzenia, nie wiem gdzie to mogę zgłosić Screenshot_20221227-093633_Messages.jpg

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@Client:95859591 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Dobrze, że zachowałeś czujność i nie wchodziłeś w link.

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów