anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Próby zmuszania kupujących do usuwania negatywnych opinii

Client:86304015
#7 Wielbiciel#

Moi drodzy,

Czy ktoś z was miał taką sytuację? Jestem w szoku😮

Kupiłam produkt. kiedy przesyłka dotarła, okazało się że produkt zupełnie nie wygląda jak na zdjęciu. Wystawiłam więc negatywną opinię i otworzyłam dyskusję aby otrzymać zwrot pieniędzy. Pierwotnie sprzedający żądał odesłania produktu ale nie zgodziłam się na ponowne ponoszenie kosztów przesyłki. Przecież gdyby zdjęcie oddawało faktyczny stan produktu, wcale bym go nie kupiła.

Ostatecznie sprzedający zwrócił pieniądze. Ale potem zażądal usunięcia złej opinii. W ogłoszeniu nadal widnieje zdjęcie, które zupełnie nie oddaje wyglądu produktu. Więc nie zgodziłam się na usunięcie złej opinii.

Wtedy sprzedający próbował mnie przekupić. Nie zgodziłam się na przyjęcie kasy w zamian za usunięcie złej opinii.

Teraz sprzedający codziennie do mnie dzwoni i wypisuje smsy grożąc sądem.

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Zdjęcie oferowanego produktu może się różnić od wyglądu rzeczywistego a to dla tego że allegro wprowadziło katalog produktów i każdy sprzedawca legalnie może korzystać ze zdjęć innych użytkowników którzy oferują taki produkt . Nie powinno tak być ale to ich podwórko i ich zasady a my możemy się z nimi bawić albo szukać kolegów na innym terenie.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Client:86304015 Zgłoś go do Allegro a jeżeli cię nęka to odpisz mu że go zgłosisz na Policję, Chce bronić swoich praw a to niech pójdzie do sądu! Nie usuwaj komentarza bo on ostrzega innych przed takim zakupem

A odesłanie do reklamacji to sprzedający po rozpatrzeniu zwraca Ci koszt przesyłki, to tak na przyszośc.

oznacz moderatorów

Client:86304015
#7 Wielbiciel#

Dokładnie. Uważam że mój komentarz może być przydatny dla innych kupujących. W komentarzu napisałam prawdę, że przedmiot nie wygląda jak na zdjęciu w ogłoszeniu. Napisałam też, że po otwarciu dyskusji i poproszeniu allegro o wsparcie otrzymałam zwrot pieniędzy.

Czy otrzymanie zwrotu kasy zobowiązuje mnie do wystawienia fałszywie  pozytywnego komentarza i udawania, że produkt był ok? 

oznacz moderatorów