anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Prośba o usunięcie opinii sprzedającego

Dinka97
#7 Wielbiciel#

Witam. Zakupiłam na allegro magistralę wody. Wysyłka jak najbardziej okej, ale produkt słabo wykonany, więc wystawiłam negatywny komentarz sprzedajacemu zgodnie z odczuciami tzn. Kontakt ze  sprzedającym ok, ale mógłby zawrzeć informacje o wykonaniu produktu w opisie. Dalej w opinii produktu napisałam, że wykonanie beznadziejne, otwory mocujące nie pasują i aby zamontować przedmiot potrzeba wielu przeróbek. 

Sprzedający już 3 raz prosi mnie o usuniecie opinii, twierdzi, że nie mogę jego ocenić, bo to nie on jest producentem danej części. Dałam po prostu lapkę w dół. Za pierwszym razem gdy poprosił o usuniecie , to rzeczywiście mój błąd, bo napisałam opinie o produkcie w opinii kupującego. Poprawiłam opinie. Czy tak wystawiona opinia rzeczywiście jest nie zgodna z regulaminem?

To kto odpowiada za to jaką część sprzedaje jak nie sprzedający? Może ja? 

Czy są podstawy do usunięcia opinii?

Muszę ją usuwać skoro jest wystawiona zgodnie z prawdą?

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

mdrogeria
#21 Demiurg#

nie musisz , to Twoja subiektywna ocena i masz pełne prawo ją wystawić . Sprzedawca odpowiada za oferowany towar .

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@Dinka97 Miałaś prawo wystawić opinię sprzedawcy i napisać w niej o złej jakości produktu, niczego nie trzeba było zmieniać, poprawiać. Za produkt względem Ciebie odpowiada sprzedawca, a nie żaden producent. Masz prawo do subiektywnej oceny, nie naruszasz tym regulaminu, więc niczego znowu nie usuwaj, nie daj się zastraszyć i nie poddawaj się naciskom sprzedawcy.

oznacz moderatorów

Dinka97
#7 Wielbiciel#

Dziękuję bardzo.

oznacz moderatorów