anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem transakcyjny - przelew tradycyjny

arjozu
#7 Wielbiciel#

Wpłacilem przelewem tradycyjnym pieniadze na numer konta które podalo alegro okazuje sie ze to konto nie nalezy do tego sprzedawcy co rb ?

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

xyz96
#21 Demiurg#

Nic nie rb (robić), poczekać. Numer konta należy do Allegro Finanse, które przekaże wpłatę sprzedającemu. Taki przelew dochodzi w czasie około 1-3 dni.

oznacz moderatorów

arjozu
#7 Wielbiciel#

U mnie to sie ciagnie od 14 sierpnia prawie 2 tygodnie

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

No więc zrobiłeś błąd w przelewie, nie skopiowałeś dokładnie, kropka w kropkę wszystkich danych. Sprawdź w zakładce Kupione po kliknięciu Szczegóły, jaki masz status tej wpłaty. Rozpoczęta? Anulowana?

oznacz moderatorów

arjozu
#7 Wielbiciel#

Wszystkie dane się zgadzaja niema żadnej pomyłki

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

Jaki jest status wpłaty?????

oznacz moderatorów

arjozu
#7 Wielbiciel#

Anulowany

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

No, to trzeba było tak od razu. Anulowana wpłata nie dojdzie do sprzedawcy, tylko wróci do Ciebie. Zobacz tu; https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/srodki-i-historia-operacji#!/ może już wróciła. W zakładce Kupione kliknij Ponów płatność i zrób drugi przelew. Jeśli wpłata nie wróciła, pytaj o swoje pieniądze Allegro tu; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=897a78b3-59d5-48dc-ace4-c27507e9a17f

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Sprawdź dokładnie dane konta na które wpłaciłeś.Łatwiej poprzez przelew elektroniczny i szybciej.

oznacz moderatorów

pulkownik66
#19 Nestor#

@arjozu Jutro wpłata powinna dojść jeżeli dziś wpłaciłeś.  w większości przypadków do południa wpłata jest- sporadycznie po południu do 14. U mnie tak jest jak ktoś wpłaca przelewem tradycyjnym.

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

14 sierpnia wpłacił, przecież napisał.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

No wpłacił tylko nie ma.

oznacz moderatorów