Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Mam problem z Allegro.
Kupiłem 2l temu telefon realme 8 Pro. Telefon wysiadł przed końcem gwarancji więc odesłałem do sprzedawcy telefon na naprawę usterki.(gasł wyświetlacz jak ktoś dzwonił nie szło odebrać).W dniu zakupu telefon kosztował 1000 ZŁ. Wrócił do mnie z serwisu wygięty + wyrwany wyświetlacz. Serwis stwierdził moją winę nawet nie sprawdzają telefonu co mu dolega. Nie otrzymałem filmu+ dokładnej diagnozy.
Serwis lokalny stwierdził uszkodzenie wyświetlacza + czujnika. Napisali ,że koszty naprawy przekraczają wartość telefonu który jest warty 400zł a naprawa 570.Allegro chce oddać 570 zł za to, tylko że ja straciłem telefon który służył mi do pracy. Wartość telefonu w dniu wysyłki była 1000zł a nie marne 570.
Czego oczekujesz ? , serwis wycenił naprawę na 570 i tyle otrzymujesz
Telefon był watr 1000 nie 570 do licha.Za 570 nie kupie tego telefonu nowego sprawnego z gwarancją
@piotr6671 To nie bierz, zostaje Ci wówczas walka o cokolwiek.
@piotr6671 na obecną chwilę Twój telefon nie jest nowy tylko używany , masz do wyboru do koloru -https://allegro.pl/listing?string=realme%208%20Pro&stan=używane
Serwis wycenił naprawę to zanieś i napraw .
Sobie jaja robisz? 2 Lat nie wytrzymał dwa nie opłaca się robić.1000 zł kosztował na gwarancji wiec 570 sobie w d niech wsadzą.Ole ole rozwaliło fona i ja mam byc stratny przez cymbałów? Przyjde do cb rozwale ci telewizor i oddam ci za niego 100 zł kij że kosztował 8000 skoro serwis powie 100 zł.
To masz prawo zaskarżyć.
Telefon był ubezpieczony allegro protect więc powinni oddać 1000zł skoro serwis uszkodził i nie poczuwa się do odpowiedzialności.To jest zniszczenie mienia .
podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny.
@piotr6671 nie , nie robię jaj , jak piszeszx serwis zadeklarował naprawę za 570 , teraz masz wybór , naprawiasz bo kasę dostałeś na naprawę lub kupujesz używkę bo do wyboru masz masę egzemplarzy nawet z lepszymi parametram ,zwłoki możesz sprzedać zaparę dych na części i wychodzisz do przodu .
Z elektroniką tak bywa , kupiłem tu powystawową Jerzynkę , służyła mi 11 lat ,do tej pory jest sprawna tylko bateria kosztuje więcej niż ona sama warta ,przyszedł czas odłożyć do przydaśków i kupić nowy .
Czy ty rozumiesz telefon na 4 lata u mnie jest a nie niecałe 2? Nie mam co robić tylko kupować co chwile bo jakiś dureń niszczy mi fona i allegro ma to w d?
Allegro nie jest strona transakcji, musisz reklamować u sprzedającego.
sprzedający ma to w głębokim,nie dostałem filmu z serwisu tylko zdjecia że wygięty.Mogli wygiąć i zadowoleni z życia.Pracowałem w serwisie tel i wiem jak wygląda procedura.Tu nic nie dostałem prócz nerwów od aledrogo i ole ole
ale odszkodowania dostaje się w warości rynkowej.
jak ci ktoś zajuma roczny samochód kupiony w salonie, to dostaniesz kasę na zakup nowego salonowego? czy takiego wartego rok?
zniszczone mienie nie obchodzi mnie to.Telefon był w stanie bdb a nie w tragicznym.Nie mam ochoty wywalac kasy co chwile na fona
@piotr6671 udowodnij to zniszczenie mienia wpierw temu co zniszczył szczęścia życzę
Odsprzedam Xiaomi Redmi 7 za 50 zł
Był sprawny. Ktoś kupił, zepsuł i oddał. Xiaomi nadal działa. Jedynie jakieś dziwne linie czerwone się pojawiają.
Usterka podobna jak u Ciebie. Ponoć spadł 5 razy, dlatego sprzedaję jako uszkodzony.
Uczciwa oferta. Zdjęcia na priv.
he dobre.Niestety musiałem wywalić kolejne pieniądze na telefon by móc uzywać go w pracy. Tym razem nie kupiłem na aledrogo.Tamten miał służyć 4 lata a ledwo 2 wytrzymał.Nie kupować od ole ole
AP to forma rekompensaty, weź tą kasę i już. W regulaminie nigdzie nie jest napisane że musi być całość.
Wiesz co to jest zniszczenie mienia?