anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z firmą Altus RMS

paulinamag
#7 Wielbiciel#

Przedwczoraj dostałam SMS z firmy Altus RMS odnośnie nieuregulowanego rachunku na Allegro. Faktycznie taki miałam, od razu zapłaciłam allegro (12,49zł). Nawiązałam chat z centrum pomocy w jaki sposób mam spłacić tą firmę skoro już doszło do windykacji, dostałam szereg numerów telefonów oraz e-maila. Od razu zaczęłam dzwonić po kolei z listy aż w końcu się dodzwoniłam. Po krótkiej rozmowie Pan powiedział, że skoro uregulowałam dług na allegro to oni mi darują to zobowiązanie. Niestety nie dostałam żadnego e-maila z potwierdzeniem jego słów, w związku z czym wczoraj napisałam e-maila z prośbą o obecny status. Niestety cisza. Dzisiaj od rana próbuje się dodzwonić do tej firmy - nikt nie odbiera telefonu. Czy ktoś był w podobnej sytuacji? Jak się zakończyła?

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

Knowhere
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@paulinamag

Ty nigdzie nie dzwoń, tylko napisz do Allegro tu; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=7f980b3b-184b-4f4a-9ad4-7e833245df10&subjectId=b041ba5e-6... i zapytaj, czy jeszcze masz jakiś dług wobec Allegro. Skoro zapłaciłaś, to pewnie już nie masz. Gdy dostaniesz od Allegro pisemne potwierdzenie spłaty pełnego zobowiązania, nie przejmuj się żadnym Altus. Nic Ci nie mogą zrobić. Firmy windykacyjne mogą tylko tyle, ile może sam wierzyciel, a skoro zapłaciłaś, nic Ci nie grozi. Poza tym poważne firmy windykacyjne nie wysyłają żadnych SMS-ów, tylko pisma listem poleconym.

oznacz moderatorów

paulinamag
#7 Wielbiciel#

Tak zrobiłam - napisałam do allegro i dostałam maila, że nie mam już zobowiązań wobec allegro i żebym się nie przejmowała, sprawa została załatwiona. Super 🙂 Zobaczę co będzie dalej 🙂 Dzięki za odpowiedzi 🙂

oznacz moderatorów