błędnie zsumowałem duza ilość zakupów ,zablokowało mi to możliwość skorzystania ze smarta ,jak wrócić do poprzedniej pierwotnej pojedynczej listy zakupów
@rajcu produkty, które chcesz zakupić znajdziesz w koszyku. Natomiast listę zakupów znajdziesz w zakładce Moje zakupy.
czy zrozumiałas co napisałem ?
@rajcu Ja zrozumiałam co napisałeś ty i co napisała Basia. Jeśli chodzi o listę zakupów, masz ją w koszyku lub w formularzu dostawy i płatności. Jeśli chcesz skorzystać ze Smarta, a masz za dużo rzeczy w koszyku, usuń niektóre z nich i zrób osobne zamówienia.
A czy Ty dokładnie opisałeś o co chodzi?
Allegro samo sumuje i pokazuje kwotę tuż przed płatnością, po co robić to ręcznie? Sprawdzaj dokładnie przed kliknięciem w płacę (o ile doszło do zapłaty).
A wrócić to się pewnie nie da. No chyba że chodzi Ci o zakupy od jednego sprzedawcy (wtedy jest jedna lista)? To usuń/odznacz innych sprzedawców w koszyku, po lewej są przyciski wyboru (takie kwadraciki które można zaznaczać).
jak napisałem ,zsumowałem zakupy w jedna duza liste 28szt ,nic nie napisałem o koszyku ,zakupy od jednego sprzedającego,no i zablokowało mi wysyłkę smart ,to po co jest napisane ze kurier po 65zł zakupu ,niestety allegro nie przewiduje powrotu do listy zakupów takiej przed połączeniem wszystkich pozycji ,czy wy cieszylibyście się mając do zapłaty 419zł kosztów wysyłki ? mogłem płacić po dwie pozycje i skorzystałbym ze smarta ,ale 28 pozycji razem już nie ....
@rajcu jeśli chcesz skorzystać ze Smarta to nie pozostaje Ci nic innego jak usunąć część z tych pozycji z koszyka.
I znowu niejasno (dla mnie) piszesz... Z jakiego powodu "zablokowało" Smart? I jak "zablokowało"?
Czy chodzi o inny koszt przesyłki po przekroczeniu jakiejś ilości towaru u sprzedawcy, czy to jakaś odgórna granica? Bo się jeszcze z "zablokowaniem" Smarta nie spotkałem, a chciałbym wiedzieć o co chodzi.
@M.D-00 Geist zgodnie z regulaminem darmowa dostawa w ramach Allegro Smart przestaje naliczać się w koszyku w sytuacji, gdy wyliczony koszt dostawy przy zakupie wielu sztuk towaru (lub kilku transakcji u tego samego sprzedawcy) przekroczy kwotę 40 zł (niezależnie od wybranej metody dostawy).
Jeśli więc zamawiasz większą liczbę przedmiotów, cennik sprzedawcy ze względu na gabaryty lub wagę może podzielić zamówienie na kilka paczek i jeśli łączny koszt ich wysyłki przekroczy określony w regulaminie limit 40 zł, system automatycznie wyłączy darmową dostawę Smart dla tego koszyka i nalicza opłatę.
A, takie buty. Dziękuję za informację.