anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z kurierem DHL w nowym formacie ALLEGRO Delivery brak możliwości przekierowania

Shop-Online24
#8 Zapaleniec

Witam czemu nie ma w tym systemie  ALLEGRO Delivery przekierowania paczki  ??? do innego punktu obioru, nie znoszę kurierów DPD i DHL zawsze są problemy z dostarczeniem paczki sytuacja z 2 dni temu, kurier DHL zadzwonił (było w opisie że ma zadzwonić ) rozłączył  się , zaznaczył że paczka nie dostarczona byłem 3 min po jego telefonie w domu , niby miała być druga próba dostarczenia cisza następnego dnia  wieczorem paczka oznaczona i wysłana do nadawcy. Dzisiaj sprzedający  wysłał ją ponownie dał mi linka do śledzenia ale idzie przez ten dziwny system i nie da się jej przekierować  czyli  sytuacja będzie ponowna. Co z tym zrobić ?       

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Shop-Online24 Przykro mi, ale na ten moment nie ma możliwości przekierowania paczki w Allegro Delivery. Podaj numer przesyłki- sprawdzę co się dzieje. 

Nicol
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

Shop-Online24
#8 Zapaleniec

AD00MLD31VF7W4JPP 
ok czyli pomoc bez pomocy ja nie pytam czy jest czy nie ma bo to już wiem,  tylko dlaczego  nie ma , teraz to już mi nie potrzebna wiedza  gdzie jest przesyłka bo paczka już dotarła do sprzedającego  i jest życzliwy  nadał kolejną na adres żabki bo Al mi pomógł w ogarnięciu  tego tematu by uniknąć waszego systemu z nieogarniętymi kurierami z DHL I DPD 

oznacz moderatorów

Shop-Online24
#8 Zapaleniec

Proszę mi namierzyć w mare szybko przesyłkę AD0RDVMQ7XCTVZT16 

oznacz moderatorów

pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Shop-Online24 

Allegro Delivery Kurier DHL i Kurier DHL to dwie różne firmy kurierskie, nawet jak na końcu fizycznie jest ten sam kurier.

Jeżeli chodzi o telefon do adresata, to kurier nie ma obowiązku dzwonić przed doręczeniem przesyłki. Do tego w DHL eCommerce, telefon przed doręczeniem jest usługą płatną, natomiast Allegro Delivery nie oferuje w ogóle usługi kontaktu przed doręczeniem.

Natomiast przekierowanie przesyłki przez adresata, to usługa niszowa. Na ok 230 firm pocztowych i kurierskich oferuje to może 4-5 firm (DPD, DHL Ecommerce, DHL Express i Inpost) . Z dużych graczy przekierowania nie oferuje GLS, UPS, Orlen Paczka, Fedex, Allegro, 

ps. 
Allegro to 3 operator pocztowy w Polsce pod względem wolumenu przesyłek i 6 pod względem przychodu (oczywiście z usług pocztowych), jeżeli chodzi o przesyłki kurierskie (wg raportu UKE za 2025 rok).

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Shop-Online24 wygląda na to, że przesyłka została doręczona 23.07.2026 około godziny 17:30.

Basia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów