anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z limitem odnawialnym

SandraBDG
#8 Zapaleniec#

Witam. Wczoraj chciałam kupić na raty przedmiot. Padło na limit odnawialny, złożyłam wniosek, wszystko było w porządku. Dziś dostałam mail, że przelew weryfikacyjny się nie powiódł. Domyślam się, że adres się nie zgadzał. Z tym, że na allegro po wejściu w listę przedmiotów na raty widnieje, że 2 razy złożyłam wniosek na to samo urządzenie. Teraz jeżeli potwierdzę jednak tym przelewem, raty obejma obydwa przedmioty. Jak to odkręcić? Jak anulować jedno z tych urządzeń? 

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

xyz96
#21 Demiurg#

Jeśli potwierdzisz ponownie przelewem z właściwymi danymi (adresem), zrobisz to do jednego, konkretnego wniosku i ten zostanie zaakceptowany i dojdzie do zakupu jednego przedmiotu, który pojawi się w zakładce Kupione. Drugi wniosek bez potwierdzenia będzie bezskuteczny i do zakupu nie dojdzie.

oznacz moderatorów

SandraBDG
#8 Zapaleniec#

Dzwoniłam na infolinię banku i powiedzieli mi, że obydwa przedmioty będą się liczyć. Czy jeżeli nie potwierdzę tym przelewem to samo anuluje się po jakimś czasie? 

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

Tego na infolinii nie powiedzieli? Moim zdaniem samo się anuluje po pewnym czasie i na pewno do zakupu nie dojdzie. Jeśli powiedzieli, że zakup po ponownej weryfikacji będzie dotyczył 2 sztuk, to zaraz po zakupie można odstąpić od umowy ze sprzedawcą 1 sztuki, klikając "zwróć całość lub część zakupu" w zakładce Kupione, a wtedy pieniądze z jednego zakupu zasilają limit odnawialny kupującego i można z niego skorzystać w innym zakupie.

oznacz moderatorów

SandraBDG
#8 Zapaleniec#

Zadzwoniłam jeszcze raz na infolinię banku i poinformowali mnie, że po 4 dniach wniosek się sam anuluje. Dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam 

oznacz moderatorów