Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć. Piszę ponieważ nigdy nie byłam w takiej sytuacji i nie wiem co zrobić. Dokonałam zakupu na Allegro z dostawą Orlen Paczka do paczkomatu. Sprzedawca przesyłkę nadał, paczka ruszyła w drogę, dzisiaj o g.9:48 dostałam powiadomienie, że dziś paczka dotrze do punktu odbioru po czym po minucie od tego powiadomienia status paczki zmieniał się na "Problem z przesyłką - przesyłka została uszkodzona". Nie wiem co w tym momencie powinnam zrobić - powiadomić sprzedającego i to po jego stronie leży rozwiązanie problem ?, zadzwonić, tylko gdzie i do kogo ? zgłosić na allegro problem z przesyłką ? Pozdrawiam. Agnieszka
@Agnessa_06 Załóż dyskusję ze sprzedawcą i opisz sytuację. W zakładce Moje Zakupy wybierz zamówienie, dla którego chcesz otworzyć dyskusję. Przejdź do szczegółów zamówienia i kliknij [zgłoś problem z zakupem]. W kolejnym kroku wskaż powód dyskusji i zaznacz jedną z opcji dostępnych na liście. Sprzedający będzie miał 24 godziny na odpowiedź (czasu nie liczymy w weekendy i święta), będziesz mógł poprosić nas o pomoc.
@Agnessa_06 nie słuchaj @N_Nitka28 takie rzeczy jak uszkodzenia w transporcie zdarzają się i nie jest to powód ,aby robić od razu raban , napisz do sprzedawcy wiadomość korzystając z funkcji ,, ,,pytanie o zakup ,,
@mdrogeria Dyskusja to również forma kontaktu ze sprzedawcą. 🙂
W przypadku jakichś problemów doradca Allegro ma wgląd w przebieg dyskusji. Jeśli skorzystasz z "pytanie o zakup" nie ma takiej możliwości.
@Agnessa_06 Dyskusja ułatwi Twoją komunikację ze sprzedającym i szybko rozwiąże problem.
Znaczy wyłączyliscie te boty wtryniające sie co chwilę w dyskusji i wiecznie przeszkadzajace?
Bo ja tam zwykle sprawę w wiadomosci załatwiam w 10 min, a w dyskusji dzień i to było zanim dyskusje jeszcze bardziej popsuliście... Teraz to strach pomyśleć, że jakaś wyskoczy.
@N_Nitka28 dyskusja przy udziale Waszych bootów to awantura .
Dziękuję za informację.
Mam jeszcze jedno pytanie - co właściwie dla mnie oznacza komunikat, że jest problem z przesyłką, bo została uszkodzona? Czy to oznacza że paczka nie zostanie dostarczona do paczkomatu tylko wróci do nadawcy ?
@Agnessa_06 Dla Ciebie oznacza to , że paczka dotrze do Ciebie z opóźnieniem , teraz wszystko w rękach sprzedawcy , napisz do sprzedawcy wiadomość , na razie nic więcej zrobić nie możesz .
Przy takim komunikacie jest możliwe, że sprzedawca złoży wniosek o rekompensatę za towar do firmy kurierskiej. Bedzie w tym celu od Ciebie domagał się zrzeczenia praw, byś drugiego wniosku nie złożyła. Potem on Tobie odda kasę, a jemu kurier wypłaci odszkodowanie. Przynajmniej tak to prawidłowo powinno wyglądać. Ale ja tam za wiele takich akcji nie mam i tylko w Inpoście to pewnie nie wiele wiem... Ale, że to delivery to głowy nie dam co wymyślą...
@Agnessa_06 To oznacza, że paczka została uszkodzona w transporcie i prawdopodobnie wróci do nadawcy, lub zostanie zutylizowana.
W tej sytuacji najlepiej skontaktuj się ze sprzedawcą.