Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
W grudniu zaraz po świętach -27/12 - odebrałem przesyłkę nadaną bodajże 20/12 do Allegro Box. Mała przesyłka mieszcząca się w kieszeni zapakowana w czarny stretch. Wyjmując ją z Paczkomatu wydawała się nieuszkodzona. Jednak ... po dotarciu do domu i chęci otworzenia jej okazało się, że stretch jest nacięty a później naciągnięty na pozostałą część i przesyłka jest pusta w środku. Zgłoszona reklamacja trwająca do początku lutego pomimo przesłania zdjęć oczywiście zgłoszenia telefonicznego nic nie dała. Allegro stwierdziło, że przesyłka została dostarczona jako nieuszkodzona. W międzyczasie tj. w styczniu br. od tego samego Sprzedającego nabyłem inne towary. Jednak po przykrych doświadczeniach i znacznej wartości opłaciłem je jako dwie osobne przesyłki. Sprzedający nadał je tego samego dnia w Allegro Box i .... POWTÓRKA !!! Jedna z przesyłek dotarła do Allegro Box bodajże po 5 dniach i była USZKODZONA - nawet Kurier powinien widzieć uszkodzenie a druga ... zaginęła !!! Reklamacja zgłoszona i w pierwszym przypadku po długim czasie Allegro przyznaje się, że przesyłka została dostarczona do Allegro Box jako uszkodzona ale weryfikują filmy kto mógł ją opróżnić, druga przesyłka po dwóch tygodniach od nadania po reklamacjach Sprzedającego i Kupującego - została zwrócona do Sprzedającego i nosiła ślady ingerencji ale nie została okradziona. W korespondencji email Allegro przyznaje się, że mają problem z " notorycznie okradanymi przesyłkami i dyspozytor usilnie próbuje ustalić, wyjaśnić tą kwestię " . Allegro próbuje przerzucić winę na Sprzedającego, że przesyłki były źle spakowane, próbowało obwinić również mnie za to !! Obecnie Allegro ustala, czy Kurier nie okrada przesyłek pomimo swojej jasnej deklaracji że chyba na sortowni mają problem z kradzieżami. Mnie odsyłają do Sądu lub Prezesa UKE. Czy Ktoś ma/miał podobny problem ?? Przesyłki łącznie warte 990 zł. więc nie mam zamiaru odpuszczać ale chodzi o podejście oraz odpowiedzialność Allegro - ja mam odpowiadać za to, że sami potwierdzają swój problem z notorycznym okradaniem przesyłek. I szukanie zaginionej przesyłki - nadana z tego samego Allegro Box - jedna dociera uszkodzona, druga ginie na 2 tygodnie i dopiero po kilkukrotnych interwencjach ( zapewne złodziej się wystraszył ) przesyłka jakimś cudem znajduje się w sortowni !!
Proszę o rady/porady/ kontakt poszkodowanych.
Pozdrawiam
Artur
witaj w klubie, @TERNO1 Jaki kurier obsługiwał Twoje przesyłki ? DPD , UPS czy łon ?
Przesyłki zamówione zostały do wysyłki przez Allegro One Box więc wysłane zostały oraz dostarczone zapewne przez kuriera Allegro One Box - nie znam logistyki tych firm więc tak się domyślam. Na przesyłkach widniały etykiety z napisami Allegro Delivery.
@TERNO1 DPD i UPS zdarzają się różne fikołki , ale nigdy nie miałem problemu z okradzionymi paczkami , niestety z łonkuierem już ta wątpliwa przyjemność mnie spotkała i jak widzę nie tylko mnie .
Jedyne, co można poradzić, to nie zamawiać na tym **piiip**kim portalu.
**piiip**kie prowizje i zasady, brak szacunku do klientów, blokowanie bez powodu a jednocześnie promowanie oszustów i podsuwanie droższych produktów z "gwarancją najniższej ceny", wymuszanie korzystania z własnych usług pseudokurierskich, utrudnianie życia użytkownikom na każdym kroku, jednocześnie samouwielbienie z wprowadzanych zmian.